Stavanger Aftenblad

– Jeg tror vi kan overraske

FOTBALL: Vil blåse nytt liv i «Lokalfotba­llens El Clásico» igjen.

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no Thommas Husevik thommas.husevik@aftenblade­t.no

Advarer rivalen:

– Jeg tror vi kan overraske. Jeg stiller mer enn gjerne, og håper også å ta et straffespa­rk, sier Brodds Erik Arnebrott offensivt.

Den tidligere Viking-keeperen er nå spiss hos Storhaug-laget, og scoret da Brodd 2 sto for en cupskrell og slo ut SIF i Rogalandsc­upens første runde.

Nå håper han på en ny cupbombe. Onsdag ble andre runde i turneringe­n trukket, og et av høydepunkt­ene i trekningen var Brodd 2 mot Vardeneset.

«Lokalfotba­llens El Clásico»

Oppgjøret – riktignok mellom klubbenes A-lag – har tidligere luktet svidd.

Det har vaert stor dramatikk, høy temperatur og voldsomt med prestisje i «Lokalfotba­llens El Clásico», men de siste årene har rivaleriet dødd litt ut da Brodd har spilt på et høyere nivå enn Stavanger-rivalen.

Men nå vil det blåses litt nytt liv i rivaloppgj­øret, skal vi tro Arnebrott.

– Jeg forstår at dette oppgjøret betyr mye, og da er det ekstra gøy å spille. Vi kommer nok til å stille så bra som mulig i denne kampen, og har lyst å lage litt show. Rogalandsc­upen er en kul turnering, og det hadde vaert kjekt å spille finale på SR-Bank Arena, sier Brodd-spilleren og smiler.

Brodds rekruttlag holder til i 6. divisjon og starter med to straffespa­rk mot VBK.

– Det var en litt kjedelig trekning for oss. Vi har jo sånn sett alt å tape mot et Brodd-lag som starter med to straffer. Det vil vaere flaut å tape mot dem, men jeg føler meg sikker på at vi skal vaere et bedre lag, sier Vardeneset-spiller Kristian Håvarstein.

Rundens hovedkamp

Aftenblade­t valgte også ut det som blir rundens hovedkamp med direktesen­dt TV-oppgjør.

Der ble det heftige jaeroppgjø­ret Naerbø – Varhaug plukket ut. Naerbø spiller i 5. divisjon, mens Varhaug holder til på nivået over. Dermed får de blå og hvite hjemmekamp, og starter lokalderby­et med et straffespa­rk.

– Jeg tror det blir en bra kamp, det er kjekt når kampene betyr litt og det blir litt blest rundt. Vi skal ikke vaere feige og må finne oss i å vaere favoritter, sier Varhaug-trener Simon Saeternes Stapnes.

Han startet trenerkarr­ieren på seniornivå i Naerbø, og innrømmer at det blir spesielt å møte gamleklubb­en.

– Jeg bor på Naerbø og kjenner mange av spillerne. Jeg har mange kamerater i klubben, og det er mange spillere som kjenner hverandre. Vi gleder oss, det blir veldig kjekt, sier Stapnes – og legger til at Varhaug ønsker å gå hele veien i turneringe­n.

Heftige lokaloppgj­ør

Det har vaert en forrykende start på Rogalandsc­upen. Den første runden har bydd på folkefeste­r, målrike oppgjør, dramatikk og flere cupbomber.

Onsdag ble det klart hvem som møtes i ekstrarund­en, kvartfinal­ene for kvinner og 2. runde for menn i Rogalandsc­upen. Flere heftige lokaloppgj­ør kom opp av bollen.

Lavest rangerte lag får hjemmekamp. Dersom lagene som møtes spiller i samme divisjon, får første lag opp av bollen hjemmekamp.

 ?? ANDERS MINGE ?? Det kan gå hett for seg når Vardeneset og Brodd møtes. Her fra en kamp i 2018.
ANDERS MINGE Det kan gå hett for seg når Vardeneset og Brodd møtes. Her fra en kamp i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway