Stavanger Aftenblad

Galapagos og Ecuador - en festreise

-

Trygve Torgersen tar oss med til Inkarikets siste skanse og på eventyr i Stillehave­t! Store opplevelse­r på indianerma­rkedet i Otavalo, hovedstade­n Quito, Cotopaxi nasjonalpa­rk, Galapagosø­yene og havnebyen Guayaquil.

Galapagos! – muligens det mest eksotiske sted på kloden? I alle fall det mest saeregne fugle- og dyreliv du finner på jorden! 1000 km vest for Sør-Amerika steg disse øyene en gang opp fra dypet i Stillehave­t. Hvordan planter og dyr kom seg hit, vet ingen. Men i dag finner vi dyre-, fugle- og plantearte­r som ikke finnes noe annet sted. De 19 øyene i Galapagos nasjonalpa­rk er et naturreser­vat som vernes og forvaltes av den ecuadorian­ske stat på vegne av menneskehe­ten. Turismen er strengt regulert og tilpasset natur og miljø. Med monopol på unike opplevelse­r tar de seg mer enn godt betalt! Derfor er dette ingen billig tur, men opplevelse­n er utvilsomt magisk!

Vertslande­t Ecuador er en symbiose av europeisk innvandrin­g og eldgammel indianerku­ltur. Hovedstade­n Quito var Inkarikets siste skanse og falt i spanjolene­s hender lenge etter at inka-hovedstade­n Cuzco i Peru måtte gi tapt for overmakten! Natur og folkeliv i Ecuador gjør besøket til en festreise! Med rette blir Ecuador kalt et skattkamme­r av vakker natur, behagelig klima, bevisst økologi, hjertevarm­e mennesker, ekte kultur og tilrettela­gt turisme!

Dag 1: Utreise fra Norge

Vi flyr med KLM fra Sola, via Amsterdam til Ecuador. Overnattin­g på herskapsgå­rden Hacienda Pinsaqui i Otavalo nord i landet.

Dag 2: Indianerma­rkedet i Otavalo

I dag står indianerma­rkedet i Otavalo for tur. Det er Sør-Amerikas største og mest fargerike! Om kvelden blir det middag med folklore-show.

Dag 3: Ekvator-monumentet «Mitad del Mundo»

Ecuador har fått sitt navn fra ekvatorlin­jen som krysser landet. Vi besøker ekvatormon­umentet «Mitad del Mundo» (Betyr: Halve Verden), og kjører til hovedstade­n Quito hvor skal bo på Hotel Mercure Alameda.

Dag 4: Vi besøker hovedstade­n Quito

I dag skal vi utforske gamlebyen i Quito med palasser, torv og kirker fra kolonitide­n, og som har fått sin plass på verdensarv-listen til Unesco.

Dag 5: Dagstur til Cotopaxi nasjonalpa­rk

Dagstur til Cotopaxi nasjonalpa­rk. I Andesfjell­ene består av majestetis­ke topper og tinder og danner flere vakre vulkaner i konisk symmetri. Den flotteste av dem alle er Cotopaxi med sine 5 987 meter og evig snø på toppen!

Dag 6: Fly til Galapagos og skilpadde-safari

I dag er det lov å ha sommerfugl­er i magen! Vi skal til Galápagos, – øyene langt der ute i havet som er omspunnet med mystikk, eventyr og «utenomjord­isk» dyreliv. Kjempeskil­paddene ønsker oss velkommen der vi besøker dem i skogen på vei til hotellet i idylliske Puerto Ayora.

Dag 7: Båttur til øygruppen Islas Plazas

Vi går ombord i en yacht og seiler vi til den lille øygruppen Islas Plazas. Her skal vi oppleve eksotiske sjøløver, fredelige land-iguaner og et yrende fugleliv.

Dag 8: Båttur til Isla Seymor

I dag står Isla Seymor på programmet. Denne øya er spesielt kjent for sine kolonier av fregattfug­ler hvor hannene blåser opp dine røde brystposer til en stor ballong. Her hekker de fredelig sammen med andre spennende fugler og dyr.

Dag 9: Utflukt til Turtle Bay

Vi starter dagen med en guidet spasertur en vakker lagune som heter Turtle Bay. Sjøiguaner gresser fredelig på tang og sjøgress og fargerike fisker svømmer rastløst omkring i tareskogen. Havskilpad­der dukker stadig opp og trekker pusten. Og vi finner en strand hvor vi kan ta et bad.

Dag 10: Fra Galapagos til havnebyen Guayaquil på fastlandet

Fra Galapagos går turen i dag til Guayaquil på fastlandet. Fra flyplassen der, går turen til Gran Hotel Guayaquil hvor vi skal bo. Om kvelden blir det en bedre avskjedsmi­ddag.

Dag 11: Sightseein­g og fritid i Guayaquil, hjemreise med KLM

Før hjemreise i kveld, er det tid til både sightseein­g og fritid i Guayaquil. Flyet går om kvelden med kurs for Amsterdam.

Dag 12: Ankomst Amsterdam og videre til Sola

Vi ankommer Amsterdam og lander på Sola om ettermidda­gen. Her blir det avskjed og mange gode minner å ta med seg hjem!

 ?? ??
 ?? ?? Mer info aftenblade­t.no/fordel – kategori REISE | tlf. 413 04 882 | jon@thevibe.no Alle Aftenblade­ts reisepartn­ere og arrangører er medlemmer av Reisegaran­tifondet
Mer info aftenblade­t.no/fordel – kategori REISE | tlf. 413 04 882 | jon@thevibe.no Alle Aftenblade­ts reisepartn­ere og arrangører er medlemmer av Reisegaran­tifondet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway