Stavanger Aftenblad

Arvid Høgberg er død

-

MINNEORD: Arvid Høgberg ble født den 19. juni 1941, og vokste opp på Naerbø. Han tok studenteks­amen på Rogaland Off. Landsgymna­s, Brymed ne i 1960 og fullførte medisinstu­diet i Oslo i 1966.

Turnustjen­esten tok han på Stavanger Sykehus og Strand legedistri­kt. Han fikk deretter utdannings­stilling ved Stavanger Sykehus, først 6 mndr ved Anestesiav­delingen og deretter 11 mndr ved Kirurgisk avdeling. Etter et år ved Kirurgisk avdeling i Kongsberg, kom han tilbake til Stavanger Sykehus. I 1976 var han spesialist generell kirurgi, og begynte på spesialist­utdanninge­n i ortopedisk kirurgi ved Sandnes Sykehus, som da flere år hadde vaert en del av Sentralsju­kehuset i Rogaland. Han fikk fast overlegest­illing der i 1981. Året etter ble avdelingen flyttet til det nye sykehusbyg­get i Stavanger. Arvid jobbet også i flere engasjemen­ter i utlandet for bl.a. Røde Kors (ICRC) og Norsk Folkehjelp.

I 1963 giftet han seg med sin kjaere Jorunn Sandvik fra Sandnes, som han ble kjent under gymnastide­n på Bryne. Det fikk tre barn: Atle, Rune og Margrete. Han avsluttet sitt sykehusarb­eid da han fylte 62 år. Som pensjonist jobbet han litt privat, og hadde også noen engasjemen­ter for Røde Kors med arbeid i områder

krig eller katastrofe­r. Arvid var en plussvaria­nt på mange måter. Han var skoleflink og hadde topp karakterer i alle fag ved eksamen artium på Bryne. Han var faglig dyktig og alltid svaert effektiv. Han var lite interesser­t i forskning, for det tok for mye tid.

Arvid var mest opptatt av pasientene, og måtte få ting gjort fort og godt. Han var et sosialt midtpunkt, og var alltid en humørspred­er og oppmuntrer. Han sjarmerte både venner og pasienter, og var rett og slett en trivelig kar å jobbe sammen med. Han var en naer og god venn for mange.

Som pensjonist og hjelpearbe­ider var han både uredd og oppfinnsom, - uredd i Somalia der han var i fare for å bli skutt da bilen hans ble ranet i fra ham. Og oppfinnsom i Pakistan da de fikk inn en pasient som hadde så mange ribbeinsbr­udd at brystkasse­n ikke fungerte. Han improviser­te med en teknikk som ikke stod i noen laerebok, og pasienten overlevde. Arvid var familiekja­er og veldig stolt av familien sin. Han døde den 9. februar etter lang tids sykdom, og etterlater seg et stort og følbart tomrom både hos sine naermeste og blant kolleger og venner. Minnene lever videre, og vi lyser fred over dem.

Sigmund Lende, Tor Steinar Raugstad, Kjell Harbo og Kåre Revheim

 ?? HENRY IMSLAND ?? – Vi vil gjerne i arbeid snarest. Vi vil ikke ligge til byrde, var gjennomgan­gstonen fra 77 flyktninge­r fra Ungarn som ankom Sola med fly 19. desember 1956. Tegningen sto på trykk i Aftenblade­t 20. desember 1956.
HENRY IMSLAND – Vi vil gjerne i arbeid snarest. Vi vil ikke ligge til byrde, var gjennomgan­gstonen fra 77 flyktninge­r fra Ungarn som ankom Sola med fly 19. desember 1956. Tegningen sto på trykk i Aftenblade­t 20. desember 1956.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway