Stavanger Aftenblad

Årets første joggetur

DRØSET: Han hadde bommet på februar. Nå gjaldt det.

-

Helt bevisst hadde han ventet til januar var forbi. Han skulle ikke blande seg med de despo ny startfolke­ne etter nyttår.

I februar skulle det skje. Årets første joggetur. Den ville bli beinhard, det visste han. De 3070 meterne rundt det gørre Mosvatnet var alltid mye lengre i starten av en ny sesong. Og gaggene var alltid mer i veien enn det han kunne huske.

Planen var, som vanlig, å fortsette med to-tre turer i uken, helt til denne grå pytten ble for liten, og så avansere til Store Stokkavatn. Etter en god del runder sammen med proffene der, ville han til slutt vaere klar for maraton, som han hadde trent til, iallfall psykisk, i over ti år.

På veien ville han innkassere en tilleggspr­emie, nemlig Sommerkrop­pen 2023 (SK23)

Problemet var at februar var årets korteste måned. Det visste han. Han hadde bare ikke tenkt på det.

Plutselig var det mars og vår og alt. Nå var det bare å gønne på. Første helgen i mars skulle opptrening­en starte.

Så. Skjedde. Det.

Plutselig var det mars og vår og alt.

Han skulle inn på badet. Han husket ikke hvorfor. Men han hadde tydeligvis glemt hvordan. For han greide ikke å løfte den høyre foten høyt nok tidsnok.

Han lå lenge og jamret seg på gulvflisen­e. Veldig, veldig lenge. Så lenge at han kunne høre et «offdå» fra kånå i stua.

Tåa ved siden av stortåa, en av dem som ikke har noe navn, men som svigermor kaller neglefru, var den som hadde tatt støyten. Siden den stakk lengst fram.

De store og langvarige smertene gjorde at kånå ble interesser­t, som den erfarne google-legen hun var. Det måtte vaere brudd, han måtte kontakte legevakten, han måtte jo se at tåa var mer hoven enn den på venstrefot­en, han måtte ta dette på alvor, han kunne ikke gå rundt sånn.

Han så for seg åtte-ti timer på legevakten på lørdagskve­lden, før han ble sittende halve natten på røntgenavd­elingen. Og så? Skulle de gipse tåa?

Nei. Han gjorde det klinkende klart at han skulle starte oppkjøring­en til årets sesong søndag kveld. Men så fikk han ikke lov.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway