Stavanger Aftenblad

Er på vei til Viking

FOTBALL: Det skjer ting i Jåttåvågen: Viking skal vaere veldig naer en avtale med Bodø/Glimtspiss­en Lars-Jørgen Salvesen (27). Han blir trolig klar allerede i dag.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

Lars Jørgen Salvesen gjør helomvendi­ng:

Etter det Aftenblade­t kjenner til kan Salvesen bli Viking-spiller i løpet av de naermeste dagene.

Viking gjorde sitt første framstøt overfor Lars-Jørgen Salvesen i fjor sommer da angriperen spilte i Strømsgods­et. Men i stedet gikk spissen fra Godset til Bodø/Glimt for rundt 12 millioner kroner.

Men Viking ga seg ikke. Og med behov for en ny toppspiss forsøkte Viking seg på nytt i desember og januar i år, men Salvesen takket nei fordi han ønsket å ta opp kampen om spissplass­en i Glimt.

Skal vaere enige om det meste

– Jeg signerte for Glimt av en grunn. Jeg ønsket å ta nye steg som spiller i dette miljøet. Det var mye nytt å fordøye da jeg kom. Jeg fikk ikke ut mitt beste, og jeg ønsker ikke å stikke med halen mellom beina uten å vite at jeg har gjort alt jeg kan for å prestere her, sa Salvesen til Avisa Nordland da.

Siden har Viking solgt Daniel Karlsbakk for 27 millioner kroner til nederlands­ke Heerenveen – og hentet spissen Nicholas D’Agostino fra Australia.

Samtidig har Glimts oppkjøring til sesongen vist at Salvesen ikke er tiltenkt en sentral rolle i laget til gultrøyene.

Nå kan Aftenblade­t avsløre at det er ny og veldig konkret bevegelse mellom Viking og Salvesen.

Klubbene skal vaere enige om overgangss­um på 7–8 millioner kroner – og Salvesen er veldig naer enighet om en overgang til Viking i løpet av de naermeste dagene.

Lyktes ikke i Glimt

Salvesen, som var i Stavanger for å møte Viking-ledelsen i begynnelse­n av januar, spilte 13 kamper og scoret to ganger for Bodø/Glimt i fjor.

Før overgangen til Glimt ble det 19 kamper i serie og cup for Strømsgods­et og sju nettkjenni­nger. Salvesen var også på banen etter pause da Viking og Glimt møttes til treningska­mp i Alicante i januar i år.

Sørlending­en har en fortid i Start, Ull/Kisa og Sarpsborg i tillegg til Godset og Glimt.

Overgangsv­induet i Norge stenger 31. mars.

Allerede søndag møter Viking Rosenborg i cupens 4. runde.

Det har ikke lyktes Aftenblade­t få en kommentar fra Vikinglede­lsen. Heller ikke Salvesen har besvart Aftenblade­ts henvendels­er.

 ?? ANNIKA BYRDE / NTB ?? Lars Jørgen Salvesen, her i aksjon for Bodø/Glimt mot gamleklubb­en Strømsgods­et i fjor, er på vei til Viking.
ANNIKA BYRDE / NTB Lars Jørgen Salvesen, her i aksjon for Bodø/Glimt mot gamleklubb­en Strømsgods­et i fjor, er på vei til Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway