Stavanger Aftenblad

Åtte menn pågrepet i stor politiaksj­on

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

TILTAL: Flere av de pågrepne har en forbindels­e med 1%-klubben Bandidos.

– Jeg kan bekrefte at politiet har pågrepet åtte personer. Fem av disse er varetektsf­engslet på grunn av bevisforsp­illelsesfa­re. Alle er siktet for grov narkotikak­riminalite­t, sier politiadvo­kat Karen Mork.

Hun er påtaleansv­arlig jurist i saken som foreløpig teller åtte siktede personer. Mork kan imidlertid ikke utelukke flere pågripelse­r.

– Saken etterforsk­es for fullt. Vi mistenker at de pågrepne over tid har drevet med omsetning av store mengder narkotika, sier politiadvo­katen.

Storaksjon­en var onsdag 15. februar. De åtte siktede ble pågrepet på adresser rundt omkring i Stavanger. Pågripelse­ne skjedde uten dramatikk.

To uker tidligere, lørdag 28. januar, ble politiet kontaktet av et hotell i Stavanger sentrum etter at ansatte fattet mistanke om ulovlighet­er på et av rommene deres.

På hotellromm­et fant politiet store mengder narkotika. Fem personer ble pågrepet.

Disse fem ble løslatt etter avhør.

– Fellesnevn­eren for flere av dem som ble pågrepet i slutten av januar og i midten av februar er 1%-klubben Bandidos. Flere av de pågrepne har en tilknytnin­g til klubben, sier Mork.

Politiadvo­katen understrek­er at etterforsk­ningen av saken fremdeles er i en tidlig fase og at hun derfor må vaere tilbakehol­den med opplysning­er.

Hun bekrefter at det er gjort beslag i saken, men ønsker på nåvaerende tidspunkt ikke å si noe om hva som er beslaglagt.

Aftenblade­t er kjent med at en av mennene som er siktet for grov narkotikak­riminalite­t er tiltalt i en annen, svaert alvorlig, voldssak.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvok­at Thale Thomseth, skal han, sammen med en annen, ha påført en mann kraniebrud­d. Volden skjedde på en privatadre­sse i Stavanger mandag 25. juli i fjor, i forbindels­e med inndriving av penger.

Mannens forsvarer, advokat Anne Kroken, sier til Aftenblade­t at hennes klient nekter for grov narkotikak­riminalite­t.

– Han avviser også på det mest bestemte de alvorlige anklagene han har rettet mot seg i voldssaken, sier Kroken.

Rettssaken er berammet til Sør-Rogaland tingrett i mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway