Stavanger Aftenblad

I morgen åpner mathallen med sju nye spisestede­r

SANDNES: Mange serverings­steder satser i Sandnes for tiden – og i morgen åpner sju til når mathallen i Amfi Vågen står klar. – Jeg tror ikke det er en ulempe for oss at det skjer ting andre steder i byen også, sier senterlede­ren.

- Christine Andersen Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no Magnus Kolstad magnus.kolstad@aftenblade­t.no

I den gamle ullvarefab­rikken på Amfi Vågen er tømrere, elektriker­e, rørleggere og andre arbeidere med ferdigstil­lingen av den nye mathallen. Om kort tid skal alt vaere klart for åpning.

1500 kvadratmet­er fordelt over to etasjer på senteret skal snart huse ni serverings­steder. Mathallen kommer til å ha 270 sitteplass­er i første omgang, og når andre etasje åpner, vil lokalene kunne romme omtrent 400 gjester.

Senterlede­r på Amfi Vågen, Bente Hetland, viser rundt i lokalet, som hun i lang tid har gledet seg til å vise kundene.

Ett bodlokale ledig

Torsdag blir det en realitet. Da blir det åpningsfes­t fra formiddag til kveld med de sju første spisestede­ne og baren Bar 33 i den nye mathallen.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak og Thon Gruppen står for åpningen torsdag formiddag.

– Dette er en spesiell anledning for Thon Gruppen, ettersom det er deres første mathall i Norge, sier Hetland.

Utover kvelden blir det fest med DJ-duoen Tom & Lello, som driver Bar 33 – i tillegg til akrobatsho­w og saksofonis­t og vokalist som skal fremføre musikk. Lørdag og søndag blir det familiedag­er med Build-A-Bear og besøk av senterets maskoter Amfelia og Oskar.

Disse serverings­stedene åpner boder i mathallen:

Bar 33

Kakao

Los Tacos

DejaVu

Yod Siam Express

Raouche Libanesisk grill og meza

Piece of Greece

I tillegg åpner Olivia restaurant før sommeren. Ett bodlokale står foreløpig ledig. Under åpningen skal Sunde Gårdsutsal­g disponere boden.

Det er for tiden mange serverings­steder som satser i Sandnes. Domino’s Pizza driver allerede i Møllekvart­alet, og burgerrest­auranten The Shack kommer vegg i vegg med Sirkus Renaa i løpet av våren.

Mano Pizza og Fly Chicken er nykommere i Øglendkvar­talet. Godt Brød, Sabrura Sushi og Sot Bar og Burger har åpnet i Amfi Vågen.

I Langgata åpnet Pasha nylig.

– Ingen personalkr­ise

– Hva tenker du om den konkurrans­esituasjon­en?

– Jeg heier på alt bra som skjer i Sandnes, både på dag- og kveldstid. Jeg tenker at det er plass til mange her i Sandnes – både små og store, sier Hetland, og legger til:

– Jeg tror ikke det er en ulempe for oss at det skjer ting andre steder i byen også.

Hun har foreløpig ikke tall på hvor mange arbeidspla­sser mathallen vil generere i sentrum.

– Det er litt tidlig å si, og mathallen må jobbe seg inn litt før vi kan se hvor mye arbeidskra­ft som behøves, sier hun.

Etter koronapand­emien har serverings­bransjen ropt høyt om personellk­rise, og det har vaert mangel på både kokker og servitører etter gjenåpning­en i 2021.

– Her har vi ikke hatt noen utfordring­er med det, og vi opplever at det har løst seg fint å få tak i personell til mathallen, sier hun.

 ?? MAGNUS KOLSTAD ?? Totalt blir det 270 sitteplass­er når mathallen åpner torsdag. Det blir også en andre etasje med 130 ekstra sitteplass­er, men denne åpner senere.
MAGNUS KOLSTAD Totalt blir det 270 sitteplass­er når mathallen åpner torsdag. Det blir også en andre etasje med 130 ekstra sitteplass­er, men denne åpner senere.
 ?? MAGNUS KOLSTAD ?? Los Tacos er blant aktørene som inntar bodene i den nye mathallen.
MAGNUS KOLSTAD Los Tacos er blant aktørene som inntar bodene i den nye mathallen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway