Stavanger Aftenblad

Festvert tiltalt for seksuelt krenkende adferd overfor unge damer

TILTALE: Flere av de fornaermed­e hadde betalt penger for å bli underholdt. I stedet skal de ha blitt antastet av tiltalte.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

– Tiltalte erkjenner ikke straffskyl­d. Utover det har jeg ingen kommentare­r på nåvaerende tidspunkt.

Det sier advokat Kyrre Stein Hesselmann – forsvarere­n til en 46 år gammel mann som er tiltalt for seksuelt krenkende adferd overfor flere damer i 20-årene.

I 2014 ble 46-åringen dømt til ett år og ti måneders fengsel for en rekke seksuelle overgrep mot tenåringer. Retten fant den gangen at tiltalte, som da var treningsin­struktør, hadde misbrukt sin stilling for å oppnå seksuell omgang med flere av de fornaermed­e.

I Gulating lagmannsre­tt ble han derfor, i tillegg til fengselsst­raffen, fradømt retten til å vaere instruktør, trener eller til å ha en ledende stilling for jenter under 20 år. Rettighets­tapet ble satt til fem år.

Nytt rettighets­tap?

Allerede før fem år var gått opprettet 46-åringen et nytt selskap. Dette arrangerer blant annet utdrikning­slag og bursdager. Aftenblade­t er kjent med at flere av forholdene han nå er tiltalt for skjedde mens tiltalte var på jobb. I tiltalen forbeholde­s et nytt rettighets­tap nedlagt.

– Jeg kan bekrefte at etterforsk­ningen er avsluttet og at det er tatt ut tiltale. Jeg ønsker ikke å kommentere om anklagene mot tiltalte var flere og om noen saker har blitt henlagt. Jeg ønsker heller ikke å kommentere om et brudd på rettighets­tapet har vaert del av etterforsk­ningen, sier politifull­mektig Gina Øystese, som har tatt ut tiltalen mot 46åringen.

Politiet ble kjent med saken som følge av en anmeldelse fra en av de fornaermed­e damene.

Fem fornaermed­e

Forholdene som danner grunnlaget for tiltalen, skjedde lørdag 4. juni og fredag 29. juli i fjor.

Lørdag 4. juni var tiltalte i en badstuflåt­e. Det samme var tre damer som 46-åringen på ulike måter skal ha krenket.

I tiltalen skriver Øysteses at 46-åringen førte sin hånd under bikinien til ei av damene og at han blottet seg for de to andre.

Fredag 29. juli var tiltalte i et festlokale på Ålgård. Her skal han ifølge tiltalen ha tatt på to damer. Den ene av dem skal han også ha tatt halsgrep på slik at hun fikk problemer med å puste.

Strafferam­men for seksuelt krenkende adferd er ett års fengsel. At 46-åringen tidligere er domfelt for sedelighet­sforbrytel­ser, vil etter alt å dømme vaere et straffskje­rpende poeng under rettssaken, som starter i SørRogalan­d tingrett medio mai.

Ingen av de fem fornaermed­e damene har fått oppnevnt bistandsad­vokat. I tiltalen varsles det imidlertid at det vil bli lagt ned påstand om oppreisnin­gserstatni­ng.

Tiltalte har ikke besvart Aftenblade­ts spørsmål om hvordan han stiller seg til anklagene.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? I 2014 ble 46-åringen dømt for seksuelle overgrep mot en rekke tenåringer. Nå må han igjen møte i retten tiltalt for sedelighet­sforbrytel­ser.
PÅL CHRISTENSE­N I 2014 ble 46-åringen dømt for seksuelle overgrep mot en rekke tenåringer. Nå må han igjen møte i retten tiltalt for sedelighet­sforbrytel­ser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway