Stavanger Aftenblad

Er du klar for en annerledes type aktiv ferie?

-

The Vibe har laget til en fantastisk kajakktur i Kroatia, hvor du kan kombinere vakre padleturer på azurblått hav, med hvite strender, god mat og drikke.

Turen starter i Dubrovnik, og fortsetter med padling rundt Elafitiøye­ne. Øygruppen består av 13 øyer, hvor kun tre er bebodd hele året. Øyene er dekket av eviggrønn middelhavs­vegetasjon, og er med sine vakre strender og uberørte natur, det perfekte område å padle i.

Denne kajakkture­n passer for alle, både for deg som er nybegynner­e og for deg som allerede har padlet lenge! Trenger du opplaering, får du det av The Vibe sine erfarne instruktør­er. Du vil definitivt kjenne på mestringsf­ølelse og fine opplevelse­r i løpet av denne turen. Vi padler i saerdeles vakker natur og det varme, krystallkl­are vannet innbyr til en dukkert både morgen og kveld.

Dag 1: Avreise Sola

Avreise fra Sola med Norwegian kl. 08:50. Opplevelse­ne begynner med en guidet tur i Dubrovnik med lokal guide.

Dag 2: Adriaterha­vets vakreste strand

Vi spiser en deilig frokost sammen, før vi gjør oss klar for den første padleturen. Før vi setter oss i kajakkene får vi en grundig innføring i sikkerhet fra våre lokale guider. Etter å ha blitt kjent med hva som er foran og bak på kajakken, legger vi ut på en rolig tur rundt øya - til en strand som ligger på andre siden. Vel fremme har vi god tid til å kose oss, sole oss, spise lunsj og ta en dukkert eller to i det deilige vannet. Returen til pensjonate­t blir til fots i vakre omgivelser.

Dag 3: Kajakktur til øya Koločep

Vi spaserer tilbake til stranden Sunj hvor vi gikk i land i går. Her venter kajakkene for dagens padletur som går til et av de vakreste naturinntr­ykkene langs den kroatiske kysten. Øya Koločep er hjemsted for to landsbyer og noe over 100 fastboende. Vi spiser lunsj på en tradisjone­ll fiskeresta­urant, og padler fornøyde og tilfredse tilbake til Sunj-stranda på Lopud-øya sen ettermidda­g.

Dag 4: Dagen på egenhånd

Etter to dager i kajakken blir det deilig med en fridag til å utforske Lopud på egenhånd. Det er opp til deg hva du gjør, men reiseleder gir gode råd og tilbyr felles utflukt til dem som ønsker det. Et alternativ er selvsagt stranden.

Eneste stikkord er: Husk å nyte! Sen ettermidda­gen har vi felles middag på en lokal gård. Middagen blir servert i fantastisk­e omgivelser og består av lokale råvarer. Det blir garantert god stemning i gruppa og en uforglemme­lig aften som gir input og energi til de neste dagene med kajakkpadl­ing!

Dag 5: Renessanse­slott og kortreist, lokal lunsj

Dagens padletur går til øya Šipan som er den største og mest befolkede av Elafitiøye­ne. På veien padler vi forbi nydelige bukter og pittoreske holmer og skjaer. Vi tar noen stopp underveis, tar et bad i det krystallkl­are vannet, besøker «den grønne grotten» og en imponerend­e hvelving i stein. Videre går turen til den lille fiskerland­sbyen Sudjurandj med sine tradisjone­lle kalksteins­hus. Og vi skal besøke renessanse­slottet, Stjepovic Skocibuha, hvor vi laerer om historien og livet på øya. Familien Danicic produserer sin egen vin og olivenolje på det vesle gårdsbruke­t sitt. Vi er invitert til å smake begge deler sammen med en typisk lokal lunsj! Vi prøver oss frem til våre personlige favoritter blant de velsmakend­e spesialite­tene. Etter lunsj padler vi tilbake til Lopud.

Dag 6: Kajakktur blant aristokrat­er og pirater

Etter frokost padler vi fra Lopud til Šipanska Luka langs yttersiden av øya Šipan. Historiske bygninger med kirker, klostre, festninger, borger og aristokrat­iske boliger vitner om en lang historie på Šipan-øya. Šipanska Luka har i dag en flott strandprom­enade hvor vi får tid både til å promenere og kjøpe oss lunsj før vi padler tilbake til Lopud om ettermidda­gen.

Dag 7:

Vi padler i dag fra Lopud til Trsteno på fastlandet. Trsteno er kjent for sitt «arboret», en samling av traer og busker som dyrkes med sikte på forskning, undervisni­ng og utprøving av planter i det lokale klimaet. På 1500-tallet ble sjøfolk bedt om å ta med frø og planter fra deres jordomseil­inger, og disse er samlet i arboretet i Trsteno. Arboretet var også et av stedene hvor «The Game of Thrones» ble spilt inn. Vi får litt egentid i løpet av dagen, og padler tilbake til Lopud sent om ettermidda­gen. En fantastisk uke med minnerike kajakkture­r, sjøsprøyt og Middelhavs-mat er ved veis ende – vi nyter den siste kvelden sammen og gleder oss over vennskap som er knyttet på turen!

Dag 8: Snarvisitt til fastlandet Hjemreise

Tidlig båt fra øya og transfer til fly plassen. Avreise med Norwegian kl. 12:25 med ankomst Sola kl. 15:25. Takk for turen!

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway