Stavanger Aftenblad

Viking med historisk overskudd: – Utrolig gledelig

FOTBALL: Viking Fotball AS leverer rekordtall – og pløyer hele overskudde­t på over 12 millioner kroner tilbake til den sportslige satsingen.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

– Det er utrolig gledelig at vi har klart å levere tre positive årsresulta­ter på rad. Det har også vaert helt nødvendig for å bygge egenkapita­l og styrke klubben på kort og lang sikt, sier daglig leder Eirik Bjørnø til Aftenblade­t.

Han har all grunn til å smile etter at 2022-regnskapet er gjort opp.

Rent økonomisk ble fjoråret det beste i klubbens historie.

Bunnlinjen viser et overskudd på 12,7 millioner kroner.

Gode spillersal­g

Dermed kan Viking Fotball AS bokføre et solid overskudd for tredje året på rad. I 2021 gikk de 11,6 millioner i pluss. Året før var tallet 8,3 millioner.

– Lojalitete­n og støtten til samarbeids­partnere, sponsorer og publikum har gitt oss en god base de siste årene. Når vi i tillegg har gjennomfør­t flere spillersal­g, viser det igjen på bunnlinjen, påpeker Eirik Bjørnø og legger til at han ikke kan gi flere kommentare­r rundt detaljene i regnskapet før det er godkjent av generalfor­samlingen i neste uke.

Det er ingen tvil om at gevinst ved spillersal­g er hovedårsak­en til at Viking nå leverer et historisk godt resultat. Klubben solgte Joe Bell, Veton Berisha, Sebastian Sebulonsen og Samuel Fridjonsso­n i fjor.

Viking sitter igjen med totalt 37 millioner kroner i nettogevin­st på de salgene etter avskrivnin­ger og kostnader. Inntektene fra spillersal­g er langt høyere enn budsjetter­t for klubben som havnet på 11. plass i serien.

Overskudde­t til sportslig satsing

– Nå som dere har bygget opp egenkapita­len de siste årene, hva skal årets overskudd brukes til?

– I takt med økende inntekter, har vi også gradvis økt satsingen rundt sport de siste årene. Vi kommer til å styrke den sportslige satsingen ytterliger­e i år og framover som en følge av de siste års økonomiske resultater, svarer Bjørnø.

Viking Fotball AS hadde totalt en omsetning på 163 millioner kroner i fjor. Også det er rekordhøyt.

De seks kvalifiser­ingskampen­e i europacupe­n bidro også til økte inntekter, men utgiftene til bortekampe­ne gjorde at det ikke ble rare overskudde­t totalt fra kvaliken til Conference League.

Viking hadde også 5–10 millioner kroner i samlede konsertinn­tekter i fjor, blant annet to med Mods på SRBank Arena.

Selskapet har nå rundt 50 millioner kroner i egenkapita­l.

 ?? ALEXANDER LARSEN ?? Vikings daglig leder, Eirik Bjørnø, har all grunn til å smile etter at regnskapet for 2022 er gjort opp. Til venstre markedssje­f Kjartan Salvesen.
ALEXANDER LARSEN Vikings daglig leder, Eirik Bjørnø, har all grunn til å smile etter at regnskapet for 2022 er gjort opp. Til venstre markedssje­f Kjartan Salvesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway