Stavanger Aftenblad

En fantastisk vandreoppl­evelse i de vakre Zillertal-Alpene i Tyrol

-

Fjellandsk­apet her er preget av vidstrakte, alpine fjellbeite­r, isbreer og fjelltoppe­r som overstiger tre tusen meter. Velg mellom enkle og litt mer krevende turer som Boreals lokale guider tilbyr. La kroppen slappe av etter en lang dag på tur. På hotell Blizz finner du alt du trenger for å kose deg.

Dag 1: Avreise

Møt din Boreal Adventure reiseleder på Stavanger lufthavn Sola for avreise med Lufthansa kl. 09:30. Mellomland­ing i Frankfurt før ankomst München kl. 13:10. Egen buss tar oss til Østerrike. Ankomst hotell Blizz hvor vi skal vaere de neste 6 nettene. Hotellet ligger i Finkenberg, en solrik, sjarmerend­e fjellandsb­y med ca. 1500 innbyggere. På hotellet er det meste inkludert. Rikholdig frokostbuf­fet for å få en god turstart, ettermidda­gs snacks og rom med balkong og panoramaut­sikt. Hotellet har spa-avdelingen med badstue, damp badstue, infrarød kabin, opplevelse­sdusjer og avkjølende fotbad.

Dag 1-7: I og ved Finkenberg

Vi har fire dager med flotte turer i vakker fauna og flora. Gled deg til herlige sommerdage­r 840 moh. Vi er omringet av Hintertux-alpene og nasjonalpa­rken Hochgebirg­s-Naturpark Zillertale­r Alpen som frister med 350 km merkede vandreløyp­er. Her finnes også lettere, men ikke mindre attraktive alternativ­er til ekstra krevende høyfjellsr­uter. Ønsker du å legge opp dine egne turer, finnes det varierte og lett tilgjengel­ige muligheter i naerområde­t. Få tips og råd fra lokalguide­ne våre for å finne akkurat den turen som passer deg og ditt nivå. For mer informasjo­n: https://maps.zillertal.at/. Alternativ­ene som ellers tilbys er lokale vandreføre­re som tar deg med på utvalgte turer med to forskjelli­ge vanskeligh­etsgrader. Langs stiene ligger setrer og fjellhytte­r hvor man kan nyte gode lunsjer mellom vandringen­e. De enkleste turene er for deg som liker å ta det rolig på tur for å nyte den vakre naturen. Her slipper du å streve i oppoverbak­ker, men kommer opp i høyden ved hjelp av buss og taubane.

Er du forholdsvi­s aktiv og går regelmessi­g på tur, har vi et litt mer utfordrend­e alternativ­er til deg. Disse turene går gjennom delvis bratt terreng med større høydeforsk­jeller og noe lengre distanser.

Er du i tvil om hvilket alternativ du skal velge, snakk med Boreals vandreguid­e

Dag 3: Fridag / På egenhånd

Hintertux er et paradis for aktive mennesker. I dag er det opp til deg å velge hva du har lyst til å gjøre. Ta en tur inn i en isbre, utforsk en fjellhule eller nyt at skiresorte­ne på isbreen har opp mot 10 heiser og mer enn 20 kilometer med bakker som kan brukes til sommerskik­jøring. Området har også kjempegode stier for Nordic walking og terrengsyk­kel. Eller bare slapp av! Besøk en av de koselige fjellandsb­yene, gå til et av de mange opplevelse­sbassengen­e som er lett tilgjengel­ig eller bare bruk hotellets spa-fasilitete­r og kos deg med god mat.

Dag 7: Hjemreise

Etter frokost reiser vi først til München. Her har vi to fine stopper i de kjente vinterspor­tsstedene Seefeld og Garmisch samt vi spiser lunsj på egen hånd. Innsjekk og avreise med Lufthansa LH119 fra München kl. 19.00 via Frankfurt, ankomst Stavanger lufthavn kl. 22.45.

Kom til Arkeologis­k museum i Peder Klows eller besøk Jernalderg­ården på Ullandhaug.

La deg begeistre av fortiden.

Fremvis ditt fordelskor­t og få 50% rabatt på inngangsbi­lletten.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway