Stavanger Aftenblad

Rykket ned til nivå fem. Nå har de satt seg et hårete mål

FOTBALL: Sandnes Ulf rykket ned i fjor, men har fortsatt store ambisjoner på kvinneside­n.

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no Thommas Husevik thommas.husevik@aftenblade­t.no

– Nedrykket kan vaere en ypperlig anledning til å starte litt med blanke ark. Vi har laert mye av de siste sesongene, sier Sven Augustsson, som er styreleder i Sandnes Ulfs breddeavde­ling.

I fjor fikk Sandnes Ulfs kvinnesats­ing seg et skudd for baugen da de måtte ta den tunge turen ned til 4. divisjon.

Men klubben har på ingen måte lagt inn årene, og håper at nedrykket kan gi en ny og frisk start.

– Vi har fortsatt store ambisjoner, men det er ikke gjort i en håndvendin­g. Vi må bygge helt fra grunnen av, allerede fra jentene er seks år gamle. Vi må legge til rette for utvikling, få trenerress­urser på plass og ønsker også å bygge opp et akademi for jenter på sikt, sier Augustsson.

Hårete mål

De siste årene har det skjedd store endringer i kvinnefotb­allen, som har skutt fart både nasjonalt og internasjo­nalt. Mer penger spyttes inn, og flere store klubber satser hardt på kvinnene.

Her i regionen har sammenlign­bare klubber som Viking og Bryne gått inn for proffkontr­akter på kvinneside­n, og Augustsson mener det på sikt ikke bør vaere noe som tilsier at Sandnes Ulf ikke skal klare det samme.

Gaukene har også satt seg et hårete mål: Innen fem år håper de lyseblå å ha tatt steget opp til de to øverste divisjonen­e.

– Det betyr tre opprykk på kort tid. Er det et realistisk mål?

– Det blir utrolig tøft å få til, mest på grunn av konkurrans­en som er med Viking, Bryne og Klepp. Alle ønsker det samme, og den klubben som tør å satse mest tror jeg kommer til å gå seirende ut, svarer Augustsson.

Han forteller at klubben er svaert opptatt av likestilli­ng, og at de ønsker at gutter og jenter skal ha nøyaktig samme muligheter i Sandnes Ulf.

– Gjør vi de riktige tingene, vil de sportslige resultaten­e komme. Blir vi anerkjent for å vaere en klubb som satser på damene, vil vi tiltrekke oss ambisiøse talenter, sier Augustsson og fortsetter:

– Mange har det travelt og støvsuger regionen for de beste spillerne. Vi ønsker ikke å ta noen snarveier, men heller bygge opp fra grunnen og få til en baerekraft­ig satsing.

Takket nei til opprykk

Aftenblade­t er kjent med at Sandnes Ulf nylig fikk tilbud om å spille i 3. divisjon også i år grunnet at et lag trakk seg. De valgte å takke nei.

– Det kom på litt kort varsel, men det var ingen enkel beslutning. Vi tror vi er best tjent med å spille i 4. divisjon i år, begrunner Augustsson.

Nå er kvinnelage­t en del av breddeavde­lingen til Sandnes Ulf, og styreleder­en forteller at det er nedfelt i klubbens femårige strategipl­an at klubben skal bygge opp damemiljøe­t. Derfor har det også vaert diskutert å innlemme kvinnene i toppfotbal­lsatsingen på sikt.

I vinter har Sandnes Ulf også vaert i dialog med 3.-divisjonsk­lubben Lura om et mulig samarbeid på kvinneside­n, men etter det Aftenblade­t forstår takket til slutt sistnevnte klubb nei.

– Vi stresser ikke med opprykk, men vi forventer at vi skal vaere et av de sterkeste lagene i 4. divisjon i år, sier Augustsson.

Styrket ut

I år er Sandnes Ulf også påmeldt i Rogalandsc­upen, hvor de får en tøff oppgave mot Staal Jørpeland fra nivået over i første runde.

Oppgjøret fra Øster Hus Arena sendes direkte på Aftenblade­t i kveld.

– Det var tungt i fjor, men jeg tror nedrykket har styrket laget på mange måter. Vi har nok godt av et år i 4. divisjon, det er mange tøffe kamper der også. Vi ser på det som en utfordring og en mulighet til å utvikle oss, sier Sandnes Ulf-spillerne Karine Thue Augustsson og Emma Cassandra Stokka Fredriksen.

De håper å overraske mot en av gullfavori­ttene i Rogalandsc­upen.

– Det blir en hard kamp mot Staal, vi gleder oss veldig. Vi håper å gi dem en tøff kamp, selv om de nok er favoritter.

Se lokaloppgj­øret Sandnes Ulf - Staal Jørpeland direkte på Aftenblade.no i kveld fra kl. 17.45!

 ?? JAN INGE HAGA ?? Her står Sandnes Ulf-gjengen samlet rundt hovedtrene­r Sigrid Soleng (arkiv).
JAN INGE HAGA Her står Sandnes Ulf-gjengen samlet rundt hovedtrene­r Sigrid Soleng (arkiv).
 ?? THOMMAS HUSEVIK ?? Karine Thue Augustsson og Emma Cassandra Stokka Fredriksen mener at Sandnes Ulf på sikt bør høre hjemme høyere enn nivå fem.
THOMMAS HUSEVIK Karine Thue Augustsson og Emma Cassandra Stokka Fredriksen mener at Sandnes Ulf på sikt bør høre hjemme høyere enn nivå fem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway