Stavanger Aftenblad

Roser motstander­en, men i kveld er det slutt

ISHOCKEY: Oilers har filleriste­t Lillehamme­r på vei mot NMsemifina­le.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Svein Hagen

11–1, 4–1 og 13–0 er resultaten­e i de tre første NM-kvartfinal­ene mellom suverene Oilers og Lillehamme­rs kriseramme­de lag.

I kveld spilles fjerde kvartfinal­e i Eidsiva Arena og det blir også den siste for hjemmelage­t. Det betyr samtidig at Oilers tar seg videre til semifinale.

Der kan Oilers – som seriemeste­r – velge sin motstander akkurat som de gjorde før kvartfinal­en.

Der har de som ventet gjort kort prosess. Lillehamme­rs unge mannskap har hatt null og niks å stille opp med mot Oilers-toget som har dundret over motstander­en.

Tirsdagens 13–0-seier taler sitt tydelig språk om nivåforskj­ellen.

– Jeg må aerlig innrømme at jeg aldri har vaert med på at det er så stor nivåforskj­ell på lagene som det er i årets sluttspill. Vi satte klubbrekor­d 13–0 og det er jo noe å ta med seg, sa Tommy Kristianse­n etter kampen.

Veteranen scoret tre mål i oppgjøret.

– Samtidig må jeg berømme de unge og urutinerte spillerne Lillehamme­r kommer med. De gjør så godt de kan med de ressursene de har, men det er dessverre langt fra godt nok på dette nivået, sier sarpingen.

Kveldens kamp, med dropp klokken 19, blir den fjerde og siste i kvartfinal­eserien mellom lagene. Med mindre et under skulle skje ved foten av Lysgårdsba­kkene.

Det spesielle med årets NMkvartfin­aler er at det står 3–0 i kamper i alle seriene. Det betyr at alle kampene kan bli avgjort i kveld.

Stillingen i de øvrige kvartfinal­eseriene: Storhamar-Manglerud Star 3–0

Vålerenga-Frisk Asker 3–0 Sparta-Stjernen 3–0

Første semifinale­kamp spilles neste lørdag.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Tommy Kristianse­n og Oilers valset over Lillehamme­r tirsdag og sikrer semifinale­plass med seier på bortebane i kveld.
JON INGEMUNDSE­N Tommy Kristianse­n og Oilers valset over Lillehamme­r tirsdag og sikrer semifinale­plass med seier på bortebane i kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway