Stavanger Aftenblad

Vekk med eiendomssk­atten!

DRØSET: Det va von Winckelhum­pen så kom inn på det, her en dag så an va innom i døren, for det at an hadde vert nede ved Stokkenvan­net, det lille, å tisst med kongepodde­len Frederic, den hjernedøde kjøteren.

-

Å da sa an det, atte nå må det ble slott på denne eiendomssk­atten så disse kommoniste­ne så har overtatt byen våres trer nedover ørene på osser.

Je konne ikke vert mere enige. For det atte hvisomatte der e noe så je ikke skjønne, så e det hvaffor je ska ver nødde til å betale skatt til noen andre, for å bo i mitt eget hus så je har arvt helt privat, å så e erigert for en beskjeden formue så arbeideren­e på farfar sin fabrikk sled seg helseløse på å bygge opp.

Der finnes ikke noen respekt for arbeiderkl­assen lenger.

Je bler helt altererte bare av å tenke på det.

Kanskje je ska begynne å sende regninger til kommunen å de, for det atte de bruge kontorbygn­inger i den samme byen så je bor i? Eller, bruge å bruge? De sidde jo bare der å lade seg å heve lønn på skattebeta­lerene sin regning.

Hva gir du meg?

Å bare tenk på det, atte det e ikke

Kanskje je ska begynne å sende regninger til kommunen å de.

alle så e lige privileger­te så osser her oppe på Egenes, heller. I disse olvetider e der nok mange så slide med å betale både eletrisite­tsregninge­ne sine til e-verket, å alt det så det koste med bensin å diesel, for ikke å glemme maden så bler dyrere å dyrere for hver dag så går, for det atte disse bøndene langt der ude på landet, ska sidde å få sobsidier rett opp i der så de e høyest når de melke kuene sine. Å så må vi stakkars, inne i byen betale skatt for å bo i vårt eget hus, på toppen av kransekage­n.

Gå an.

Det e ikke løye atte der e krig i verden.

For hvisomatte disse politikere­ne så liksom tror atte de kan bestemme alt, hadde fått kjenne på kroppene sine hvordan disse harde tidene ramme helt vanlige mennesker, så hadde de nok hverken hatt høy i hatten, eller røkt en aen pibe.

Nei, nå må je bent frem gå å ta meg en liden jinn.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway