Stavanger Aftenblad

Mann i 40-årene omkom i ulykke

STAVANGER: En mann omkom etter en trafikkuly­kke i Stavanger sentrum i går formiddag. En personbil og en kranbil var involvert. – Omstendigh­etene er uklare, sier politiets innsatsled­er.

- Ola Myrset ola.myrset@aftenblade­t.no Andreas Askildsen andreas.askildsen@aftenblade­t.no Camilla Klovning camilla.klovning@aftenblade­t.no

Torleif Paulsen i politiet forteller at kranbilen har kommet borti taket i tunnelen som går mellom Verksalmen­ningen og Haugesunds­gata.

– Vi undersøker om noe kan ha falt ned og forårsaket ulykken, sier han.

Det er føreren av en personbil som kom motsatt vei som er omkommet.

– Politiet er i gang med å etterforsk­e ulykken, og vi skal nå prøve å finne ut hva som er årsaken til ulykken, sier operasjons­leder Dag Steinkopf i pressemeld­ingen.

Firmaet hvor sjåføren av den involverte kranbilen er ansatt, har engasjert advokat Inger Marie Sunde i Legal for juridisk bistand.

– Det er så vidt meg bekjent ikke tatt ut noen siktelse i saken, og sjåføren ble ikke avhørt som siktet. Han erkjenner heller ikke noen form for straffskyl­d i forbindels­e med ulykken, sier Sunde til Aftenblade­t.

Hun snakket med sjåføren i går ettermidda­g.

– Han har forklart seg fullstendi­g for politiet, og vet hva som skjedde med egen bil. Hva som skjedde med bilen til den forulykked­e, er for ham ukjent, sier advokaten.

Sjåføren i avhør

– Sjåføren vår har vaert i avhør, men vi har så langt ikke fått noen klarhet i hva som har skjedd og hva som er sammenheng­en mellom vår bil og bilen til den omkomne, sier administre­rende direktør i firmaet som eier den involverte kranbilen, til Aftenblade­t.

– Men de to kjøretøyen­e har ikke fysisk vaert borti hverandre, såpass vet vi, legger han til.

Direktøren har så langt kun sett bildene som viser at bilen deres står med kranen i taket inne i kulverten, og kan foreløpig ikke si noe om hvordan dette har skjedd.

– Vi slipper heller ikke til i tunnelen for å få undersøke dette naermere, sier han.

Ivaretatt av kriseteam

Bedriften har nå satt krisestab og involverer både bedriftshe­lsetjenest­e og andre ressurser for å ta vare på den involverte og øvrige ansatte.

– Han er selvsagt preget av det som har skjedd, og vi har bedt om støtte fra psykososia­lt team og kriseteame­t i Stavanger kommune, sier den administre­rende direktøren.

Nabo hørte kraftig drønn

Kristian Toppe bor like ved kulverten og var hjemme da ulykken skjedde.

– Jeg hørte et kraftig drønn, fikk på meg skoene og sprang ut for å se hva som hadde skjedd. Da jeg kom ned til kulverten så jeg at en lastebil hadde tatt oppi taket. Det lå betong strødd i hele veibanen og en sylinder lå i motgående kjørefelt rett utenfor kulverten, sier Toppe til Aftenblade­t.

Ifølge Vegtrafikk­sentralen vil det vaere stengt på stedet en stund.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Hendelsen skal ha skjedd i kulverten i bakgrunnen, som forbinder Stavanger sentrum og Østre bydel.
JON INGEMUNDSE­N Hendelsen skal ha skjedd i kulverten i bakgrunnen, som forbinder Stavanger sentrum og Østre bydel.
 ?? OLA MYRSET ?? Kø i Pedersgata i går ettermidda­g som følge av den stengte veien.
OLA MYRSET Kø i Pedersgata i går ettermidda­g som følge av den stengte veien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway