Stavanger Aftenblad

Koselig kaos fra en overtenker

PLATE: Ivan Ave leverer nok en gang en bunnsolid samtidskom­mentar fra eget ståsted. Rapperen og vennene både trøster, opplyser, kjefter og underholde­r. Len deg tilbake og ta imot.

- Stella Marie Brevik

burde kunne kle alle – hvis stemningen er rett.

Isolasjone­n som var til stede på forsmaken som var EP-en «Mid», er nå spedd tynnere ut. Det er mer varme og flere mennesker. Vennene høres både i tekst, atmosfaere og egne gjesteoppt­redener. Følelsen av fellesskap – type vi er alle sammen om dette – følger gjennom hele plata.

Øygardens fjerde soloalbum har vaert under arbeid i tre år, og er en oppfølger til «Double goodbyes» – en plate undertegne­de ga full score på. «All season gir» er – om mulig – enda mer fløyelsmyk og sleipere enn tredjeplat­en.

Alle fans av Frank Ocean og 90- tallets R & B må kjenne sin besøkelses­tid her. Dette sagt – vi får mye mer enn myke puter og sateng.

Øygarden passer på balansen. Han legger inn kontraster i form av velformule­rte stikk til alt fra Spotify til menneskets natur. Det lekes, men det finnes ikke ett ord som oppfattes misplasser­t eller overflødig. Tre år har det tatt å velge de rette ordene til de rette lydene. Plateselsk­apet kaller ham for en rappende filosof. En uttalelse som trolig ikke hadde blitt tatt som fakta hos viterne, men jeg kan gå god for den.

På «All season gear» får vi innblikk i en pandemisk klaustrofo­bi, hastverk og hverdagens kamper, sympati kan kjennes, men Øygarden sørger for å aldri overføre stresset på lytteren – han sier bare: Her har jeg vaert, dette har jeg sett og tenkt, len deg tilbake og lytt.

Produsente­ne Sasac, Mndsgn, Like, DJ Harrison og Øygarden selv har laget et bakteppe som er fyldig og mykt, men som følger temperamen­tet og tankerekke­ne til hovedperso­nen. Hybriden av jazz og hiphop, med små knivspisse­r av bossanova er deilig dynamisk og langt fra den kalde, flate beaten vi finner hos mange kolleger.

Her fullføres en sirkel på lekkert vis.

Beste spor: « Bread», «What a day!!», «Orbit».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway