Stavanger Aftenblad

– Vi vet hvor gode Viking kan vaere

FOTBALL: RBK-trener Kjetil Rekdal sier han har full kontroll på Vikings oppkjøring og forventer en tøff kamp på SR-Bank Arena søndag.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Rekdal før cupslaget:

Søndag tjuvstarte­r Viking og Rosenborg årets sesong med 4. rundekampe­n i NM på SRBank Arena.

Begge lag har lagt bak seg en oppkjøring med varierende prestasjon­er, men RBK har ikke tapt så langt.

– For vår del har det vaert på det jevne. Vi har konsentrer­t oss om å trene nok og bygge kapasitet. Selvfølgel­ig har vi også jobbet med struktur og relasjoner, men vi har ikke overfokuse­rt på cupkampen mot Viking.

– Vi stiller med det sterkeste laget vi kan, men kampen kommer veldig tidlig, påpeker Rosenborg-trener Kjetil Rekdal overfor Aftenblade­t.

Har mistet stjernespi­llere

Han er inne i sin andre sesong som Rosenborg-trener etter at trønderklu­bben hentet ham fra HamKam før 2022-sesongen. Ting begynte å ta form utover høsten, og den tidligere storheten endte på 3. plass til slutt.

Foran årets sesong har de mistet Victor Jensen og solgt spissen Casper Tengstedt til Benfica for over 100 millioner. Inn har spillere som Jørpeland-karen Morten Bjørlo (HamKam) og nå senest Oscar Aga (Elfsborg) kommet.

– Er det nye tider i RBK, dere må hente spillere fra en annen hylle enn tidligere og enn Molde og Bodø/Glimt gjør nå?

– Ja, det kan du si. Prisene har gått opp. Vi henter spillere som er trenbare og som har utviklings­potensial. Det klarte vi med bravur i fjor. Jeg tror vi skal klare det i år også, svarer Rekdal.

Har ikke tapt

Rosenborg har spilt seks treningska­mper i oppkjøring­en til årets sesong.

27/1: RBK-Tromsø 1–1

5/2: Levanger-RBK 0–2 15/2: RBK-Stabaek 1–1

19/2: RBK-Sandefjord 1–0 25/2: RBK-Kristiansu­nd 3–2 3/3: RBK-Aalesund 1–1

Men nå er det alvor. Allerede neste helg skal vinneren av Viking-RBK til Aspmyra for å møte Bodø/Glimt i kvartfinal­en. Finalen på Ullevaal spilles 20. mai. Deretter starter cupen for 2023 med finale i desember. Da er cupen tilbake til normalen.

Grunnet snø og kulde har ikke RBK hatt de beste treningsfo­rholdene før søndagens kamp mot Viking. Det er også et slitt underlag som venter trønderne på SR-Bank Arena.

– Har kontroll på Viking

I fjor ble Vikings kunstgras, som ble lagt før 2018-sesongen, kåret til eliteserie­ns nest verste. Bare HamKams hjemmebane var verre. Viking skal legge nytt kunstgras før de spiller seriens første hjemmekamp mot LSK 15. april.

– Det får bli som det blir. Men mitt ønske er at klubbene med kunstgras legger det samme kunstgress­et når de skal bytte framover. Da vil forholdene bli så like som mulig.

– Har du fulgt med på Viking i vinter, hva er inntrykket ditt?

– Ja, jeg har bra kontroll på Viking. Det er et spennende lag som er i en oppbygging­sfase. Vi vet hvor gode de kan vaere. Det så vi under vårsesonge­n i fjor, men vi har også sett det i noen treningska­mper i år, svarer Rekdal.

– Det finnes ikke noe sted eller stadion lenger hvor det bare er å dra for å hente seirene. De tidene er over. Viking på bortebane er tøft, legger Rekdal til vel vitende om at Viking slo RBK ut av cupen med 3–1 for to år siden.

 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? RBK-trener Kjetil Rekdal er klar for Viking og 4. runde i cupen på SR-Bank Arena søndag.
CARINA JOHANSEN / NTB RBK-trener Kjetil Rekdal er klar for Viking og 4. runde i cupen på SR-Bank Arena søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway