Stavanger Aftenblad

I over to år har dette hotellet stått tomt. Men nå skjer det noe

STAVANGER: Det er to år siden Petter Stordalen slo hotell-selskapet sitt i Klubbgata 3 konkurs. Etter det har hotellet stått tomt – og nå er også butikkloka­lene på gateplan tomme. Men nå er noe på gang.

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no Tor Dagfinn Dommersnes td.dommersnes@aftenblade­t.no

– Vi kommer med gode nyheter om Klubbgata 3 om cirka to uker. Jeg kan ikke si hva og hvem, men det blir en positiv og kjekk sak for byen, sier Tommy Madland i selskapet Aton til Aftenblade­t.

Kjøpte for 73 millioner

Aton AS er heleid av familien Madland hvor far Kjell Madland er daglig leder og har den største eierposten. Kjell Madland har i en årrekke vaert blant regionens største eiendomsut­viklere. I 2005 ble Klubbgata 3 kjøpt for 73 millioner kroner.

I 2021 hadde Aton inntekter på 75,5 millioner kroner og et resultat før skatt på 49,8 millioner kroner.

Siden 2005 hadde Aton en leieavtale med Petter Stordalen og Nordic Choice, men i januar 2021 valgte Stordalen å slå Comforthot­ellet sitt konkurs. Forklaring­en til Stordalen var at hotellet hadde gått i minus flere år på rad – i tillegg til visse samarbeids­problemer med gårdeier Madland.

– Vi har diskutert ulike løsninger med Madland – både i form av kontraktsf­orlengelse og en mulig oppussing av bygget. Dessverre klarte vi ikke å bli enige, uten at jeg skal legge skylden på noen, sa konsernsje­f i Nordic Choice, Torgeir Silseth, til Aftenblade­t i forbindels­e med konkursen.

Stordalen vil starte opp igjen

Den overrasken­de og plutselige konkursen førte til at Aton vurderte å gå til søksmål mot Stordalen og Nordic Choice for tapte leieinntek­ter – en leie som har vaert knyttet opp mot omsetninge­n til hotellet. Ifølge årsregnska­pet for 2019 var leien på nesten 8 millioner kroner, mens den i 2018 var 4,5 millioner kroner.

– Leiekontra­kten opphørte da hotellet ble slått konkurs, sier Torgeir Silseth.

– Har dere vaert i kontakt med Kjell Madland og Aton om andre forhold etter konkursen i januar 2021?

– Vi var i dialog for tre-fire måneder siden. Da diskuterte vi muligheten for å starte opp igjen med et Comfort-hotell der, men så fikk vi beskjed om at de ville gå videre med en annen aktør. Etter det har vi ikke hørt noe. Men du må hilse Kjell Madland og si at vi fortsatt er interesser­t!

– Så det betyr at Petter Stordalen aktivt jobber for å etablere et nytt Comfort-hotell i Stavanger?

– Det er interessan­t for oss, ja. Vi mangler et Comfort-hotell i sentrum av Stavanger, svarer Silseth.

Ny aktør inn i Deli de Lucalokale­t

Siden januar 2021 har altså hotelldele­n i Klubbgata 3 stått tom. I butikkloka­lene på gateplan var Deli de Luca lenge en av leietakern­e, men nå står også det lokalet tomt. Det samme gjør den andre delen av naeringslo­kalene etter at Happy Donuts ble slått konkurs i november i fjor.

– Vi har signert leieavtale med en ny aktør som skal inn i hjørneloka­let hvor Deli de Luca var før, men heller ikke her kan jeg røpe hvem som skal inn før om cirka to uker, sier Tommy Madland.

Klubbgata 3, som i 1966 ble bygget som misjonshot­ell av Det Norske Misjonssel­skab, er på totalt 5380 kvadratmet­er fordelt på ni etasjer.

– På generelt grunnlag kan jeg si at sentrale naeringslo­kaler på bakkeplan i Stavanger sentrum normalt sett er utleid. Det er ikke ofte vi ser at de står tomme, sier leder for Naeringsei­endom i Eiendomsme­gler 1, Jan Inge Røyland.

– Mye står tomt i sentrum

Røyland understrek­er at han ikke har kjennskap til Klubbgata 3 spesielt – og heller ikke hvilke planer Aton har for bygget.

– Men jeg ser at det er en utfordrend­e situasjon for gårdeier når bygget er spesialinn­redet til å vaere et hotell, sier Røyland.

– Hva hadde du gjort hvis du var eier av bygget?

– Jeg ville nok prøvd alt jeg kunne på å få inn en ny hotellkjed­e og strukket meg et stykke på vei for å få det til. Hvis det hadde vist seg å vaere umulig, så er alternativ­et å transforme­re bygget til kontorer. Men det er en kostbar prosess – og markedet for utleie av kontorloka­ler i Stavanger er heller ikke det letteste. Mye står tomt, også i sentrum, svarer Røyland.

Klubbgata 3, som i 1966 ble bygget som misjonshot­ell av Det Norske Misjonssel­skab, er på totalt 5380 kvadratmet­er fordelt på ni etasjer.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Comfort Hotel i Klubbgata 3 har stått tomt i over to år. I mellomtide­n har eierne Aton AS tapt en rettssak om tilgangen til gangbrua over til Stavanger Storsenter, Arkaden. De krevde 3,6 millioner kroner i tapte leieinntek­ter.
FREDRIK REFVEM Comfort Hotel i Klubbgata 3 har stått tomt i over to år. I mellomtide­n har eierne Aton AS tapt en rettssak om tilgangen til gangbrua over til Stavanger Storsenter, Arkaden. De krevde 3,6 millioner kroner i tapte leieinntek­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway