Stavanger Aftenblad

Størst fall for Helgø Meny: – Folk har litt mindre i kurven

HANDEL: Like mange kunder møter opp, men de bruker mindre penger, ifølge Roald Helgø, daglig leder i Helgø Meny.

- Kevin Hansen kevin.hansen@aftenblade­t.no

Handelen i dagligvare­kjedene gikk ned 5,8 milliarder kroner i fjor. Meny falt mest med 0,4 prosent ifølge tall fra NielsenIQ, skriver E24. Det samme bildet har Roald Helgø.

– Det er sånn omtrent likt her lokalt.

Helgø trekker frem at antall kunder ikke har endret seg stort, det er det handlelist­en som har gjort.

– Folk har litt mindre i kurven. Vi er glad for at folk kommer, men folk er litt mer måteholdne og har mindre med, forteller Helgø til Aftenblade­t.

Dette gjelder alle Helgø Meny-butikkene i Rogaland. Det gjør at de har fått kjenne på situasjone­n.

– Jeg tror alle kjøpmenn ville sagt det samme, at det er tøffe tider, veldig lave marginer og butikker rundt omkring taper penger nesten hver eneste dag, sier Helgø.

– Fått svi

Helgø Meny Rogaland AS har gått i minus i fire av de siste fem årene. Det eneste unntaket var 2020. Roald Helgø er klar på at det kan ta tid før tallene blir bedre.

– Supermarke­det har fått svi litt nå, men når ting normaliser­er seg, så tror jeg at ting snur og vi kommer tilbake til en fin vekst. Det kan vaere at vi må se mot 2024 før vi ser den samme veksten igjen, det er vanskelig å spå, forteller Roald Helgø.

I 2012 valgte Roald Helgø å slå Helgø matsenter sammen med NorgesGrup­pen. NorgesGrup­pen fikk da 60 prosent eierskap. Helgø-familien beholdt de resterende 40 prosentene.

Mest økning

Den såkalte «vekstvinne­ren» ble i fjor Rema 1000. De økte med 0,6 prosent, noe de selv er fornøyd over. Lokalt skal utviklinge­n vaert like bra.

– Utviklinge­n for REMA 1000 i Rogaland i fjor var svaert solid. Vi økte andelene våre med 0,65 prosent og endte på 24 prosent markedsand­el, forteller Per Tore Solstad, som er regiondire­ktør for REMA 1000 i sørvest.

Han ser de samme kjøpevanen­e som Roald Helgø i butikkene.

– Vi ser også at folk nå handler det de trenger mer enn kanskje alt de har lyst på.

 ?? ??
 ?? MARIE VON KROGH ?? Daglig leder i Helgø Meny Rogaland AS, Roald Helgø.
MARIE VON KROGH Daglig leder i Helgø Meny Rogaland AS, Roald Helgø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway