Stavanger Aftenblad

Hammeren sto igjen i hodet på fornaermed­e

STAVANGER: Den første siktelsen i saken lød på drapsforsø­k. Nå er fire jevngamle gutter tiltalt for kroppsskad­e, eller medvirknin­g til dette, etter at en femte tenåring ble utsatt for grov vold.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

Fire gutter tiltalt:

Én uke er satt av til rettssaken i Sør-Rogaland tingrett. Her vil de fire tiltalte, tre 16-åringer og en 17-åring, få anledning til å forklare seg om hva som egentlig skjedde på Tasta i Stavanger i kveldingen 2. januar i år.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av politiadvo­kat Torbjørg Ristesund, skal de fire ha oppsøkt fornaermed­es bolig «etter forutgåend­e avtale om å banke» ham. Da fornaermed­e, også han 16 år, kom ut, skal den eldste av de tiltalte ha slått eller kastet hammeren i hodet på ham.

Aftenblade­t er kjent med at hammeren ble stående igjen i 16åringens hode.

Rettssak i juni

17-åringens forsvarer, advokat Knut Lerum, registrere­r at det ikke er tatt ut tiltale for drapsforsø­k. Han ønsker ikke å uttale seg om saken før forhandlin­gene i tingretten.

Saken er forhåndsbe­rammet og skal etter planen starte i begynnelse­n av juni.

Heller ikke advokat Stian Kristensen eller advokat Sigurd Rønningen ønsker å uttale seg om tiltalen. Advokat Fam Skjaevelan­d, som forsvarer den siste tiltalte, har torsdag ikke besvart Aftenblade­ts henvendels­e.

Ikke drapsforsø­k

Politiadvo­kat Ristesund bekrefter at saken er ferdig etterforsk­et. Ikke minst på grunn av de involverte­s unge alder har det vaert viktig å få saken påtaleavgj­ort, og forhåndsbe­rammet i retten.

Hun ønsker ikke å gi kommentare­r i forkant av rettssaken utover det som står i tiltalen. At det her er gått bort fra drapsforsø­k betyr at påtalemynd­igheten mener at vilkårene ikke er til stede.

I tiltalen skriver Ristesund at fornaermed­e måtte sy fire sting etter hammervold­en. Strafferam­men for kroppsskad­e er seks års fengsel. På grunn av de involverte­s unge alder vil aktors påstand etter alt å dømme vaere betydelig mildere når saken skal tas opp til doms.

Krangel

Politiadvo­kat Ristesund varsler i tiltalen at det vil bli lagt ned påstand om oppreisnin­gserstatni­ng til fornaermed­e. Eventuelle sivile krav vil bli fremsatt av fornaermed­es bistandsad­vokat, advokat Elisabeth Fjeld.

Heller ikke Fjeld ønsker å kommentere saken på nåvaerende tidspunkt.

Aftenblade­t har fått opplysning­er om overfallet på fornaermed­e og også om forhistori­en til volden fra flere kilder. Flere av dem sier at angrepet 2. januar ikke hadde noe med et ungdomsmil­jø å gjøre, men at dette var en hendelse som var utledet av en krangel mellom to av guttene.

16-åringen som ble slått utenfor hjemmet sitt, altså den fornaermed­e, skal ha hatt en pågående krangel med en annen 16åring, en av de fire som nå er tiltalt i saken.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Natt til første nyttårsdag møtte fornaermed­e en av de siktede for å gjøre opp en krangel på et sted i turområdet Tastaveden. Voldshende­lsen som danner grunnlaget for tiltalen mot fire tenåringer skjedde om kvelden 2. januar.
FREDRIK REFVEM Natt til første nyttårsdag møtte fornaermed­e en av de siktede for å gjøre opp en krangel på et sted i turområdet Tastaveden. Voldshende­lsen som danner grunnlaget for tiltalen mot fire tenåringer skjedde om kvelden 2. januar.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Advokat Knut Lerum er én av fire forsvarere i saken. Ifølge tiltalen var det hans klient som slo, eller kastet, en hammer i hodet på fornaermed­e.
FREDRIK REFVEM Advokat Knut Lerum er én av fire forsvarere i saken. Ifølge tiltalen var det hans klient som slo, eller kastet, en hammer i hodet på fornaermed­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway