Stavanger Aftenblad

Vi trenger badeland NÅ!

BADELAND: Stavanger har ikke et eneste badeland og dette må vi gjøre noe med. Det hjelper ikke å bare vurdere om vi skal få det, eller ha lange diskusjone­r på hvor vi skal ha badelandet.

- Mateo Baardsen 8G, Kannik skole

Det naermeste vi kommer et badeland i Rogaland er kanskje Stavanger svømmehall, men alt som er der er et barnebasse­ng, et babybassen­g og et vanlig badebassen­g med hoppetårn.

Stavanger svømmehall var stengt i flere år på grunn av oppussing, men den eneste synlige forandring­en er finere garderober. Ellers er alt som det var før. Jeg hadde trodd og forventet at etter så mange års jobb, skulle hallen blitt bedre med nye og spennende vannaktivi­teter. Men det må vi visst fortsette å drømme om.

Jeg syns det er trist at Stavanger ikke har et badeland. Stavanger er den fjerde største byen i Norge, og i folketall er vi tredje størst. Alle de andre storbyene har et eller flere badeland. Agder fylke har for eksempel ikke bare ett, men hele tre badeland. Aquarama, Dyreparken og Sørlandsba­det. Hvis de kan ha tre badeland, må vi i det minste klare å få til et. Et annet viktig poeng er at nordmenn er dårligst på svømme av de nordiske landene. Over 90 prosent av 5.-klassinger på Island og i Sverige er svømmedykt­ige, og i Danmark og Finland kan 70 prosent svømme. I Norge er det faktisk bare halvparten av norske 5 klassinger som kan svømme. Et spennende badeland kunne ha hjulpet til at flere barn i vår region ble svømmedykt­ige og trygge i vann.

Et badeland i Stavanger vil vaere positivt for hele familien hvor vi både er i fysisk aktivitet og kan ha det veldig gøy sammen. Jeg tror de fleste barn foretrekke­r å vaere i et badeland i stedet for i en svømmehall. Her kan de i tillegg til å svømme, kose seg med sklier, hinderløyp­er, bølgebasse­ng og boblebad. Dette vil ikke bare vaere et badeland for folk i Stavanger, men for hele Rogaland.

Hvis Kina klarte å bygge et sykehus på ti dager, må vel denne byen klare å bygge et badeland før jeg blir voksen og grå i håret? Kjaere June kommune, kan du snakke litt med de som bestemmer og styrer der nede i byen, rett over Stavanger svømmehall. Og be de få «rauå i gir»!

 ?? JÅTTÅVÅGEN­2 UTVIKLING AS / JÅTTÅVÅGEN­2 UTVIKLING AS ?? Hvis Kina klarte å bygge et sykehus på ti dager, må vel denne byen klare å bygge et badeland før jeg blir voksen og grå i håret?
JÅTTÅVÅGEN­2 UTVIKLING AS / JÅTTÅVÅGEN­2 UTVIKLING AS Hvis Kina klarte å bygge et sykehus på ti dager, må vel denne byen klare å bygge et badeland før jeg blir voksen og grå i håret?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway