Stavanger Aftenblad

«Alle vet hva som venter og hva som skal til for å slå Rosenborg»

FOTBALL: Viking gir fullstendi­g blaffen i stilkarakt­erene. Det eneste som teller mot Rosenborg i morgen kveld er seier og avansement. Og trener Morten Jensen sier Viking har full kontroll på Kjetil Rekdals RBK.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

– Vi er klare. Det begynner å ligne på noe her nå. Og endelig skal vi spille en tellende kamp igjen. Det blir nydelig å starte mot en motstander som Rosenborg, sier Viking-kaptein Zlatko Tripic til Aftenblade­t.

I morgen kveld. Kaldt i vaeret. Flomlys. Viking mot Rosenborg. Cupen. Vinn eller forsvinn. Sesongåpni­ng. For en kveld det ligger an til å bli i Jåttåvågen.

En lang oppkjøring er unnagjort og nå er det alvor igjen.

Viking har variert i vinter. Fra det svake til det solide og gode. Men det betyr egentlig fint lite nå.

– Å møte Rosenborg hjemme i Stavanger er alltid spesielle kamper. Og historisk sett veldig kjekke kamper. Og de siste årene har dette vaert gode kamper for vår del. Vi satser på at vi kan ta dem denne gangen også, sier trener Morten Jensen.

God statistikk

Det er seks år siden Viking tapte for RBK på hjemmebane sist. I fjor endte seriemøtet her i Stavanger 1–1. I 2021 vant Viking både i serien og cupen på SR-Bank Arena. Også i 2020 gikk Viking seirende ut av møtet med trønderne på hjemmebane.

Selvtillit­en bør med andre ord vaere der. Viking vet hvordan Rosenborg skal slås.

– Vi er klare for det som venter oss. Men det blir en tøff batalje. Rosenborg ble nummer tre i serien i fjor og blir nok et topplag også i år. Men jeg håper vi har kvalitet nok til å stikke av med seieren, sier Jensen.

Og seier er det eneste som betyr noe i cupen. Det deles ikke ut poeng. Bare avansement. Og med seier i morgen venter Bodø/Glimt på Aspmyra neste søndag.

– Det er selvfølgel­ig viktig å komme godt i gang med sesongen. Cupen handler om å ta seg videre. Og på denne årstiden med disse forholdene betyr ikke stil noen ting. Det handler om å sy sammen en god nok prestasjon til å komme videre. Og vi er ekstremt lystne på å få den billetten til Bodø neste helg.

Ikke fått drillet laget

– En seier her i første tellende kamp vil gi dere en god fart fra start av og kan gjerne vaere det endelige farvel til det som skjedde i fjor?

– Jo, men vi har null fokus på fjoråret – eller året før der for den del. Vi lever i nuet. Men det er klart vi ønsker å vise oss fra en god side. Det er også en gyllen mulighet til å vise vårt beste foran våre supportere. Jeg merker at hele klubben gleder seg til å komme i gang med tellende kamper nå, sier Jensen.

– Så er det viktig å huske på at ingenting står og faller på én kamp. Men det er samtidig viktig for oss å få en god start på sesongen.

I vinter har Viking slitt med såpass mye småskader og smårusk at de ikke har fått drillet sine 11 beste – «Rosenborg-laget» – i treningska­mp. Det har alltid manglet en spiller eller tre.

Men denne uken, hjemme på det harde kunstgrase­t (som skal byttes ut etter RBK-kampen), har spillerne fått ristet av seg småskadene. Inn har også Lars-Jørgen Salvesen kommet. Med sine 11 beste tilgjengel­ige skal Viking vaere gode nok til å sende trønderne hjem med tap.

– Kjenner dem ut og inn

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal sier han har god kontroll på Viking. Det samme sier Morten Jensen om morgendage­ns motstander.

– Vi kjenner styrkene og svakhetene deres og føler vi har god kontroll. Det kommer neppe så mye nytt og uventet derfra. Det eneste usikkerhet­smomentet er vel om Stefano Vecchia er med eller ikke (RBK-spilleren scoret i 1–1-kampen i fjor og rapportere­s på vei til svensk fotball). Ellers har vi kontroll på startellev­eren

Vi er klare for det som venter oss. Men det blir en tøff batalje.

Vikingtren­er Morten Jensen

deres. De har også fått spolert et pat treningska­mper på grunn av snø, så det var ikke så mye å tyde ut fra de kampene.

– Hvor mye tid har dere brukt på Rosenborg før denne kampen?

– Ikke veldig mye. Fordi vi kjenner dem ut og inn. Alle vet hva som venter og hva som skal til for å slå dem. Vi har ikke brukt ordet Rosenborg til spillerne ennå, vi har brukt mest tid på oss selv.

– Hva ville det betydd for Viking å slå Rosenborg og få en god start på 2023-sesongen?

– Det vil alltid vaere viktig med en god prestasjon. Men i cupen deles det ikke ut poeng, så alt handler om å komme seg videre til neste runde.

Kampen har avspark i morgen klokken 20.15.

 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? Det er slike scener Morten Jensen og resten av Viking ønsker seg når Rosenborg kommer på besøk i morgen.
CARINA JOHANSEN / NTB Det er slike scener Morten Jensen og resten av Viking ønsker seg når Rosenborg kommer på besøk i morgen.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway