Stavanger Aftenblad

Stjernespi­lleren endelig tilbake da Sola seiret i dramatisk medalje kamp

HÅNDBALL: Scoring i aller siste sekund avgjorde da Sola vant og Kristina Novak returnerte til håndballba­nen.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

– Det var veldig gøy, jeg har gledet meg til å vaere med igjen. Kroppen føles veldig bra, men jeg merker det er lenge siden jeg har spilt håndball. Jeg sa til meg selv og jentene at målet var å ikke få overtennin­g, men det var halvveis overtennin­g på de minuttene jeg fikk, sier Sola-spiller Kristina Novak til Aftenblade­t og humrer. 42 dager og 9 kamper.

28. januar var sist Sola-spiller Kristina Novak var å se på håndballba­nen.

22-åringen har slitt med sykdom og måttet se eget lag kvalifiser­e seg til kvartfinal­en i Europaliga­en for andre sesong på rad. I tillegg har hun mistet viktige kamper i serien, der Sola kjemper om medalje nok en gang under ledelse av Steffen Stegavik.

Novak har tidligere snakket med Aftenblade­t om den tunge perioden og savnet etter å spille.

Endelig er ventetiden over. Da Sola møtte Fana denne lørdagen i en viktig medaljekam­p, var Steffen Stegaviks sentrale brikke endelig tilbake igjen på håndballba­nen.

Høyrebacke­n kom inn etter pause og fikk et drøyt kvarter på banen, men endte opp uten scoring.

Det hadde derimot ingenting å si.

Sola seiret etter at sluttsigna­let hadde gått, da Lene Kristianse­n Tveiten scoret fra straffemer­ket og sørget for 26–25.

– Alltid håp

– Det var bra å se den ballen gå i mål. Enten blir du helt eller syndebukk i en slik situasjon. Jeg så Kjetil Rekdal på «Våre beste menn» (TV 2serie). Går du fram, kan du bli helt. Det dummeste er å gjemme deg bort, sier Sola-trener Steffen Stegavik.

– Det var sykt deilig. Vi visste hvor viktig kampen i dag var, tilføyer Novak om vinnermåle­t.

Seieren gjør at Sola nå henger med i medaljekam­pen for fullt. I beste fall kan det ende med sølv og Champions League-spill, men da må det bli seier mot suverene Vipers tirsdag.

– Det er alltid håp, men vi må treffe hundre prosent, samtidig som Vipers må dette ned fra hundre prosent. De er seriemeste­re og vi kan kanskje håpe på at de slapper litt av, men de er så profesjone­lle. Det blir vanskelig. Vi skal i alle fall gjøre et hederlig forsøk, sier Stegavik.

En plass i Europaliga­en er allerede sikret etter at Sola tok seg til cupfinalen, der det ble tap mot nettopp Vipers.

Likevel er det ingen tvil om at laget for tredje sesong på rad ønsker medalje.

– Vi spiller selvfølgel­ig for medalje. En bronse betyr veldig mye, men om vi blir nummer fire eller seks er ikke så viktig. For å kjempe om bronse eller vaere med i sølvkampen måtte vi ha to poeng i dag. Derfor spilte vi 7 mot 6 på slutten, påpeker Sola-treneren.

Rotet bort firemålsle­delse

I tillegg til Novaks comeback, var også Maja Magnussen og Martha Barka tilbake etter å ha stått over mot Volda i midtuken.

Kampen startet i et vanvittig tempo der begge lag var bedre offensivt enn defensivt, og til pause sto det 16–16 etter en forrykende omgang.

Etter hvilen ble det imidlertid mer bom – fra begge lag – og med 20 sekunder igjen å spille, valgte Stegavik å ta timeout da laget kunne sikre ledelse.

Til slutt sikret gultrøyene to poeng på dramatisk vis.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Sola seiret i siste sekund i medaljekam­pen mot Fana. Med Kristina Novak tilbake på banen.
KRISTIAN JACOBSEN Sola seiret i siste sekund i medaljekam­pen mot Fana. Med Kristina Novak tilbake på banen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway