Stavanger Aftenblad

Den tredje gutten er avhørt av politiet

MOI: Gutten som tok seg ut av bilen og fikk varslet nødetatene fremstår som fysisk uskadd, men er svaert preget av det han har opplevd.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

Det sier operasjons­leder Victor Fenne-Jensen i Sør-Vest politidist­rikt til Aftenblade­t.

Mandag kveld fikk politiet melding om at en bil hadde havnet i vannet på Moi i Lund. Det var gutten som klarte å redde seg ut av bilen som meldte om ulykken. De to andre var fremdeles i bilen da nødetatene kom til stedet.

Disse to ble fraktet til Haukeland universite­tssjukehus i Bergen og tilstanden var hele tiden alvorlig.

I går ettermidda­g kom beskjeden om at de to var omkommet.

Ferdige med undersøkel­ser

De tre tenåringsg­uttene er i alderen 16 til 18 år. Alt tyder på at det var 18-åringen, som har førerkort, som kjørte bilen. Det er ingen mistanke om kjøring i ruspåvirke­t tilstand. Operasjons­lederen sier til Aftenblade­t at ingen er siktet i saken.

– Det vi vet, er at det var glatt i området ulykken skjedde. Det meldte den første politipatr­uljen som kom til stedet. Glatt veibane kan vaere en medvirkend­e årsak til ulykken. Det kan også vaere hovedårsak­en, sier Fenne-Jensen.

Tirsdag morgen er politiet ferdig med sine undersøkel­ser på stedet. Det samme er Statens vegvesens ulykkesgru­ppe.

– Bilen er sikret og vil bli gjennomgåt­t på trafikksta­sjonen på Forus. Det vil bli gjennomfør­t tekniske undersøkel­ser av den, sier operasjons­lederen.

Godt ivaretatt

Bilen havnet på to meters dyp. Gutten som selv klarte å ta seg ut av bilen, er avhørt. FenneJense­n ønsker ikke å gå inn på hva vitnet har forklart i avhør, men sier til Aftenblade­t at han er svaert preget av hva han hadde vaert med på.

– Fysisk fremsto han uskadd, sier operasjons­lederen.

Lund kommune ble varslet om ulykken og kriseteame­t var samlet på rådhuset sammen med de pårørende mandag kveld.

– De pårørende blir godt ivaretatt av kriseteame­t. Det ble også gjennomfør­t en debrif for nødetatene som jobbet på stedet. Det er små forhold, og flere av dem som deltok i arbeidet er lokale, sier Fenne-Jensen.

Jourhavend­e jurist Åshild Lomeland i Sør-Vest politidist­rikt opplyste om at saken er overført og blir etterforsk­et ved Egersund politistas­jon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway