Stavanger Aftenblad

Vikings stjernespi­ller forlenger kontrakten: – Den klart beste i ligaen

FOTBALL: Viking har forlenget kontrakten til stopperkje­mpen David Brekalo. – Jeg vil at Viking skal få betalt det de fortjener, sier 24åringen fra Slovenia.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Etter å ha sagt nei til å forlenge avtalen flere ganger, skjer det nå ting rundt kontrakten til Vikingstop­peren David Brekalo.

Aftenblade­t får bekreftet at 24åringen har snudd – og at partene i det siste har diskutert en ny avtale om å forlenge Brekalos kontrakt med ytterliger­e ett år.

Det betyr at den svaert viktige midtstoppe­rens nye avtale løper ut etter 2025-sesongen.

Solid stopperduo

David Brekalo kom til Viking fra den slovenske klubben NK Bravo sommeren 2021.

Etter det har Brekalo tatt eliteserie­n med storm – og framstått som en av landets desidert beste stoppere.

Sammen med Gianni Stensness har Brekalo utgjort en stor forskjell – de to var dominerend­e da Viking innledet vårsesonge­n i fjor på en imponerend­e måte – og bare slapp inn åtte mål på de ti første kampene før Stensness ble skadet – og Viking raknet.

Mot Rosenborg søndag var duoen tilbake bakerst i Vikings forsvar – og holdt nullen da Viking vant 2–0 og avanserte til kvartfinal­en i cupen.

Sa nei til USA

Etter Brekalos Slovenia møtte Norge til landskamp på Ullevaal i fjor, og Viking-stopperen hadde full kontroll på Erling Braut Haaland gjennom hele oppgjøret, har det blitt spekulert i at større klubber ville komme på banen for å kjøpe ham.

Viking fikk et bud i januar i år fra en amerikansk MLS-klubb, men Viking sa nei til tilbudet på 10–15 millioner kroner.

I fjor høst var Brekalo tydelig på at tiden var inne til å bli solgt. Overfor Aftenblade­t uttalte han da at en overgangss­um på 15–18 millioner kroner ville vaere riktig.

I går formiddag påpeker David Brekalo at han fortsatt står inne for at tiden er moden for å komme seg videre, men det skal vaere rett pris og rett klubb.

– Hvorfor snur du og forlenger kontrakten? – Jeg har ikke endret mening, men det betyr lite om jeg har 1,5 eller 2,5 år igjen av kontrakten. Jeg vil at Viking skal få betalt det de fortjener for meg. Også for meg betyr overgangss­ummen en hel del, den gjenspeile­r hvor mye klubben vil ha deg. Den viser hvor mye de setter pris på deg og satser på deg, forklarer Brekalo overfor Aftenblade­t.

Stensness neste

Aftenblade­t er kjent med at den nye kontrakten inneholder vesentlig bedre betingelse­r enn avtalen han nå har. Brekalo har vaert langt unna de best betalte i klubben fram til nå.

Viking-trener Morten Jensen er svaert glad for at Brekalo, som er en del av årets kapteinste­am, nå ønsker å forlenge avtalen sin.

– Dette er et massivt signal at den klart beste midtstoppe­ren i ligaen velger å forlenge. Vi er veldig glade, også fra et trenerpers­pektiv, sier Jensen.

– Men det er vel ikke gitt at Brekalo blir i Viking lenger – selv om han forlenger?

– Nei, men dette betyr at han har tro på Viking, at han trives og at han ser muligheten for å utvikle seg videre her. Dette er bra både for klubb og spiller, svarer Viking-treneren.

Etter det Aftenblade­t kjenner til, er Viking også i tidlig dialog om å forlenge avtalen til midtstoppe­rmakker Gianni Stensness. Hans nåvaerende avtale løper ut sommeren 2024.

Siste: David Brekalo signerte forlengels­en av kontrakten like før Aftenblade­t gikk i trykken tirsdag kveld.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? David Brekalo, her i aksjon i Europa med Viking i fjor, er en av Eliteserie­ns aller beste midtstoppe­re. Nå forlenger sloveneren avtalen med Viking.
CARINA JOHANSEN David Brekalo, her i aksjon i Europa med Viking i fjor, er en av Eliteserie­ns aller beste midtstoppe­re. Nå forlenger sloveneren avtalen med Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway