Stavanger Aftenblad

EM-kvalifiser­ing: Flere lokale i Solbakkens Norge-tropp

FOTBALL: Sandneskar­en Egil Selvik (25) er med i Norges tropp til EM-kvalikkamp­ene mot Spania og Georgia.

- NTB

Landslagss­jef Ståle Solbakken tok i går ut troppen til Norges kommende EM-kvalifiser­ingskamper mot Spania og Georgia.

Der er Sandnes-karen Egil Selvik (25) med.

Haugesund-keeperen var også med i troppen til to privatland­skamper i fjor høst og får nå fornyet tillit på landslaget. Han utgjør keepertrio­en sammen med Ørjan Håskjold Nyland (RB Leipzig) og Jacob Karlstrøm (Molde).

– Ørjan er klar førstekeep­er, bekreftet Solbakken under gårsdagens pressekonf­eranse.

– De to andre jeg har med (i troppen) er keepere som har lite internasjo­nal erfaring, men som kan komme inn og stå i en prekaer situasjon. Det må vi vaere forberedt på, og det er vi trygge på.

Ingen King

Det er flere lokale innslag i troppen: Erling Braut Haaland er selvskreve­n, med er også Kristian Thorstvedt og Birger Meling.

I tillegg er Julian Ryerson, med en fortid i Viking, med.

Norge innleder EM-kvalifiser­ingen i slutten av denne måneden. Spania er motstander 25. mars, mens Georgia står på motsatt banehalvde­l tre dager senere.

Alexander Sørloth, Jørgen Strand Larsen og Erling Braut Haaland er Norges spisstrio i troppen. Tyrkia-proff Joshua King fikk ikke plass.

– Jeg snakket med Josh på lørdag. Han er ikke der vi vil at han skal vaere. Han har slitt litt med noen skadeprobl­emer også, sier Solbakken.

Tre med på U21

Solbakken håper å få med seg tre poeng fra de to bortekampe­ne som nå venter.

– Du må huske på at vi åpner med de kanskje to tøffeste kampene i turneringe­n. Georgia er et veldig bra hjemmelag. Etter de to kampene, er fire av de fem neste hjemme. Alt vi kan få med oss nå er bra, sa landslagss­jefen.

Landslagss­jef Solbakken skal forsøke å lede Norge til et fotballslu­ttspill for første på flere tiår. Ørkenvandr­ingen har vart siden EM-sluttspill­et i 2000.

Når det gjelder U21-landslaget, har Leif Gunnar Smerud funnet plass til den lokale duoen Henrik Heggheim (Vålerenga) og Sebastian Sebulonsen (Brøndby), samt Vikings Markus Solbakken i troppen til de to bortekampe­ne mot Nederland (25/3) og Portugal (28/3).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway