Stavanger Aftenblad

Røiseland legger opp: – Rart og trist

-

SKISKYTING: Skiskytter­en Marte Olsbu Røiseland gir seg etter verdenscup­avslutning­en i Holmenkoll­en denne uken. – Skiskyting vil alltid vaere i mitt hjerte, sier hun.

– Skiskyting vil alltid vaere i mitt hjerte. Derfor blir det ekstra spesielt og mye følelser å stå her i dag for å si at Kollen blir mine siste verdenscup­renn. Det er rart og trist, men det føles også rett, sa hun.

Deretter satte en emosjonell Olsbu Røiseland ord på hva karrieren har bydd på.

– Når jeg ser tilbake på karrieren, er jeg stolt over hva jeg har fått til. Jeg har fått til mer enn jeg kunne drømme om. Jeg har vaert sjukt tålmodig, sa hun.

32-åringen stilte godt forberedt på tirsdagens seanse og hadJeg de satt opp ti høydepunkt­er hun kommer til å huske godt fra karrieren.

Olsbu Røiseland sier at motivasjon­en til å gi alt ikke lenger er tilstede.

– Da føler jeg det er best å gi seg mens leken er god. Det tror jeg kroppen min kommer til å sette pris på, sa veteranen og takket for elleve år i landslagss­ystemet.

Trener Roger Grubben var også blant dem som fikk en ekstra takk.

– Nå gleder jeg meg veldig til å tilbringe mye mer tid med dem jeg er glad i, sa Olsbu Røiseland, før hun rettet oppmerksom­heten mot ektemannen Sverre.

– Nå kommer det verste. Hva skulle jeg gjort uten Sverre? Han har vaert min største støttespil­ler. er så glad i det livet vi har hatt og all hjelp jeg har fått av deg. Jeg gleder meg veldig til å leve et vanlig liv med deg, og bare vaere mann og kone. Det har vi ikke prøvd ennå, sa 32-åringen og tørket tårer.

 ?? ANDERS WIKLUND /TT VIA AP / NTB ?? Marte Olsbu Røiseland vil ifølge NRK legge opp etter endt sesong i Holmenkoll­en denne uken.
ANDERS WIKLUND /TT VIA AP / NTB Marte Olsbu Røiseland vil ifølge NRK legge opp etter endt sesong i Holmenkoll­en denne uken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway