Stavanger Aftenblad

Tilbake til fremtiden

DRØS: Back to the 80s var jo så populaert. Men for de som hadde gjennomlev­d det, kom enkelte traumer.

-

Hun hadde jo humret og ledd litt gjennom årene over slike små bluss og honnører til det glade 80tall. Det var liksom så artig med de papegøyebr­usende, fargeglade antrekkene og rare påfunnene.

Men nå sto hun her og småfrøs. I småsko av semsket skinn. I en bluse i et sånn ubestemmel­ig ferskenfar­get mønster med matchende skjørt, dratt godt opp under armhulene. Og med en solid dose tupert hår øverst, som brakte henne rett opp til høyden hun alltid hadde drømt om, men aldri oppnådd. Hun var statist på serien som gikk gjennom oljeeventy­ret. Og de var kommet til 80-tallet.

«Du har skikkelig 80-tallshår», hadde stylisten jublet da hun hadde vaert på kostymeprø­ve. Den fjåke hjelperen hentet til og med to ekstra personer inn for å se på håret. De lo. Hu mor var fortsatt usikker på om det var en kompliment.

Ungene var også med som statister. Eldstebadn­et, som ellers året rundt – utenom 17. mai – bodde i joggebukse­r uten en bekymring i livet, hadde fått litt for stramme

Det var som i en hitparade fra hennes oppvekst.

bukser. Og belte. Og beskjed om å stappe genseren i buksen. Han var oppgitt. «Og svett på steder jeg ikke vil vaere svett», klaget han.

De unge statistene var kledd som i en hitparade fra hennes oppvekst. Plastøredo­bber. Rosa solbriller. Neon, pastell og flere tvilsomme frisyrer hun hadde håpet var avgått for evigheten. Klaer av stoffer så syntetiske at det smalt hver gang noen tok i et dørhåndtak. Den gilde, blå øyenskygge­n og den rosa leppestift­en ga henne flashback til noen grelle år tilbrakt over «Topp» og andre blader for å se hvilke trender som var IN i motebildet.

På vei hjem klaget jentungen. «Jeg fikk vondt i hodet av museflette­ne jeg måtte ha». Hu mor kjente krampene i hodebunnen så altfor godt fra egen barndom.

80-tallet var topp, det. Helt sikkert. Men hun var sykt glad for at hun slapp å gå gjennom det igjen. Og at hun kunne legge bort blusen og plastperle­ne. Tilbake til fremtiden føltes godt.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway