Stavanger Aftenblad

Navnene frigitt etter Moi-ulykken

MOI: Det var Alexander Kro Hanssen (18) og Mikael Åvedal Bakken (16) som omkom etter trafikkuly­kken på Moi mandag kveld. Begge guttene var bosatt på Moi.

- Andreas Askildsen andreas.askildsen@aftenblade­t.no

Det var mandag kveld en bil havnet i vannet i Moisånå på Moi i Lund. En av passasjere­ne kom seg ut og fikk varslet nødetatene, men livet sto ikke til å redde for de to andre i bilen. Politiet etterforsk­er ulykken.

Navnene og bildene frigis i samråd med de pårørende.

Hele bygda er rammet

– Mine tanker går først og fremst til naermeste familie, men også gode venner, klassekame­rater og laerere. I et lite og oversiktli­g Lund-samfunn er det fryktelig mange som har det fryktelig vanskelig nå, sa Lund-ordfører Magnhild Eia til en fullsatt Lund kirke tirsdag.

Da var bygda samlet for å minnes de to tenåringen­e som omkom etter ulykken mandag.

– Alle kjenner alle her på Moi. På den måten blir absolutt alle involvert når noe slikt skjer, sa Eia til Aftenblade­t tirsdag formiddag.

Avventer rapporter

Ulykken etterforsk­es nå ved Egersund lensmannsk­ontor.

– Per nå har vi ikke oversikt over hendelsesf­orløpet. Kriminalte­knikere og ulykkesgru­ppen fra Statens vegvesen har vaert på stedet og gjort sine undersøkel­ser. Vi kan ikke si noe mer om årsaken til ulykken før deres rapporter foreligger. Det er imidlertid på det rene at det var glatt på veien der ulykken skjedde, sa politiinsp­ektør Lene Tesdal Tonstad tirsdag.

Krever autovern

Det var ikke autovern mellom kjørebanen og elva der ulykken skjedde. Dette har ikke vaert diskutert tidligere, men i etterkant av ulykken er det mange som har tatt til orde for at veistrekni­ngen må sikres med autovern.

– Dette må gjøres i respekt for dem som mistet livet. Jeg mener det vil vaere uverdig med en stor diskusjon rundt dette. Autovern skal på plass, sa Eia til Aftenblade­t onsdag.

 ?? PRIVAT (FRIGITT AV POLITIET I SAMRÅD MED PÅRØRENDE) ?? Alexander Kro Hanssen (18), til venstre, og Mikael Åvedal Bakken (16) omkom i ulykken på Moi.
PRIVAT (FRIGITT AV POLITIET I SAMRÅD MED PÅRØRENDE) Alexander Kro Hanssen (18), til venstre, og Mikael Åvedal Bakken (16) omkom i ulykken på Moi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway