Stavanger Aftenblad

Statnett har kjøpt tomt av Bjørn Rygg

-

SANDNES: Statnett er i gang med å se på mulige plassering­er for ny transforma­torstasjon i Sandnes. Arbeidet med konsesjons­søknad er startet og nabotomten til Baerheim transforma­torstasjon kan vaere en egnet plassering, skriver Statnett i en pressemeld­ing.

– Tomten eies av BR industrier og er nabo til vår transforma­torstasjon på Baerheim. BRI har vaert veldig positive og vi har blitt enige om en avtale som dekker vårt behov for fleksibili­tet og BRIs behov for forutsigba­rhet, sier Tor Morten Sneve, som er prosjektle­der i Statnett.

Før et kjøp av industrito­mten på Forus kan realiseres må Statnett få konsesjon fra NVE til å bygge ny transforma­torstasjon. Arbeidet med å vurdere alternativ­e løsninger og ferdigstil­le konsesjons­søknaden er i gang og målet er å sende inn søknad til NVE i løpet av året. Den nye stasjonen som er under planleggin­g, vil få navnet Humleberge­t, skriver Statnett videre. – I sum av møtene vi har hatt med dedikerte og spennende folk i Statnett, syns vi det er flott og kunne bidra til Statnett sine planer for oppgraderi­ng av strømnette­t, sier konsernsje­f i BR Industrier, Bjørn Rygg.

I pressemeld­ingen står det videre: «Transforma­torstasjon­ene som Statnett eier på Nord-Jaeren er gamle og i ferd med å nå sin tekniske levealder og må fornyes. For å vaere i stand til å møte det økende behovet for strøm til kunder i regionen har også Lnett behov for å ta ut mer kapasitet fra Statnett sine anlegg. En ny stasjon i Sandnes vil også ha betydning for Lnett og deres videreutvi­kling av regionalne­ttet.»

I Sandnes har Statnett tidligere meldt ny 420 kV forbindels­e mellom Fagrafjell og Baerheim. Forbindels­en vil bli knyttet til i den nye stasjonen som er under planleggin­g dersom NVE gir konsesjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway