Stavanger Aftenblad

Ferskt & Frekt

– den beste musikken nå TIPS: Fredag er lik masse ny musikk! Her har Aftenblade­ts anmeldere funnet ukas favoritter.

-

Leif Tore anbefaler: Kryger - Best å bli glemt Marie Kryger fra Sandnes har vi notert oss før. Her er hun igjen med en florlett dansepoplå­t som kan smelte snøen. «...tidlig Veronica Maggio» skrives det om låten, og ja, det passer godt. Den pløyer ikke dypt, men den svever godt i retning våren.

Jonas anbefaler:

Blood Command – Losing Faith

Ny singel fra Bergens-punkerne i helt ny drakt. En akustisk ballade er upløyd mark for dem. Det fungerer godt, og det er et vakkert tilskudd til det ellers høylytte i bandets portefølje.

Stella anbefaler: Jenny Bakke – Cry Jenny Bakke, en 22 år gammel produsent, låtskriver og musiker fra Grimstad, gikk tidligere under artistnavn­et Helven, og har vaert å finne i denne spalten før. Denne gangen serverer hun derimot et mørkere lynne enn tidligere. Hypnotiser­ende elektronik­a for de som liker å vugge seg inn i det dystre.

Leif Tore anbefaler: Frode Strømstad – I used to cook I Was A Kings kanskje beste låt, «California», varer i 57 sekunder. Nå har Frode Strømstad gjort noe lignende, denne gangen sammen med blant andre Tønes. Superenkel powerpop i et drøyt minutt. Vel verdt turen til Soundcloud.

Stella anbefaler: Vettche – Stupe ned Fengende, groovy indie-pop fra Sandnes – i samme gate som Tøfl. Gøtta i Vettche naermer seg dansegulve­t og leverer det undertegne­de mener er det beste hittill. Fortsetter de slik er det stor fare for at de kan stå for soundtrack­et til sommeren 2023.

Jonas anbefaler:

Autonomie – Riot Kill

Tenåringen­e fra Hundvåg synger som erfarne Brit-punkere. «We need revolution», insisterer gutta som er tydelig inspirert av Exodus og Slayer. De sparker ordentlig fra seg, og det kjennes i magen. Deilig.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway