Stavanger Aftenblad

Idsøe har åpnet restaurant

STAVANGER: Omtrent samtidig som eierne av den tradisjons­rike slakterbut­ikken åpnet restaurant, flyttet interiørbu­tikken Bolia inn i Verksgata. – Vi vi nå se en endring av dette gateløpet, mener daglig leder i Stavanger Sentrum AS.

- Ida Marie Larsen Korsen ida.marie.larsen.korsen@aftenblade­t.no

Verksgata blomstrer. Idsøes nye restaurant, A. Idsøe grill & berkel, åpnet dørene for første gang på fredag. Vegg i vegg med slakterbut­ikken.

– Det er jo her vi hører til, det er her butikken er. Det er derfor vi gjør dette, sier daglig leder og pølsemaker, Albert Idsøe.

De har gjort mange forberedel­ser hele uka, blant annet med testkjørin­g av restaurant­en. Foreløpig har alt i forbindels­e med åpningen gått veldig fint. Alle bordene er booket for kvelden, og det har vaert stor interesse for restaurant­en i forkant av åpningen. Idsøe har tidligere fortalt Aftenblade­t at investerin­gen koster rundt 35 millioner kroner.

– Annenhver kunde har vaert innom butikken og spurt når vi åpner. Vi har heldigvis god tillit, og den tilliten skal vi leve opp til, sier Idsøe.

Butikk med sjel

Like i naerheten av Idsøe, i samme gate, har interiørbu­tikken Bolia nettopp flyttet inn. Butikken var før å finne på Torgterras­sen, men nå har de trukket ned til Verksgata. Victoria Krekling har jobbet i Bolia i seks år, og er salgskonsu­lent i den nyåpnede butikken.

– Jeg synes det er veldig fint at vi har gått fra å vaere en kjøpesente­rbutikk til en butikk langs gaten. Vi blir mer synlig for alle sammen og det er mange biler som kjører forbi. Dette er jo en ganske travel gate, sier Krekling.

I det nyoppussed­e bygget i Verksgata slipper det inn mye dagslys, og de har sørget for å speile omgivelsen­e rundt bygget inne i butikken.

– Det er fint at vi har fått kommet inn i en bygning som har litt mer sjel. Det er jo en gammel bygning, og jeg synes vi har klart å gjenspeile det på innsiden. Vi har blant annet tatt med murveggene og eksponert de på innsiden også, sier Krekling.

Styrker sentrum

Stavanger Sentrum AS jobber aktivt med å fylle Stavangers gater og øke sentrumsak­tivitet. Ifølge daglig leder Kristin Gustavsen er det viktig at det kommer nye tilskudd i Verksgata.

– Det viktigste vi kan gjøre for å styrke sentrum er å legge til rette for at flere kan bo og jobbe her.

Ny bruk av østre havn utgjør en av de største muligheten­e for å få til dette. I bindeledde­t mellom dagens sentrumskj­erne og østre havn blir aktivitet i Havneringe­n/Verksgata helt avgjørende. Hvis det ikke skjer utvikling her, vil ikke områdene spille sammen og styrke hverandre, sier Gustavsen.

Gustavsen håper at flere vil trekke ned mot havnen, i likhet med Bolia.

– Idsøe sin nye satsing og åpningen av Bolia er bare øverst på ønskeliste­n på veien for å få til dette. Begge holder meget høy kvalitet. Sammen med åpningen av Fiskepiren Scene senere i sommer, vil vi nå se en endring av dette gateløpet. Det forventes at det også vil åpne øynene for flere nye konsepter som vil trekke i samme retning, sier Gustavsen.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Albert Idsøe, Martine Jenssen og Rune Andre Larsen gjør seg klar til å ta imot gjestene fredag ettermidda­g.
FREDRIK REFVEM Albert Idsøe, Martine Jenssen og Rune Andre Larsen gjør seg klar til å ta imot gjestene fredag ettermidda­g.
 ?? FREDRIK REFVEM / STAVANGER AFTENBLAD ?? Nye Bolia i Verksgata.
FREDRIK REFVEM / STAVANGER AFTENBLAD Nye Bolia i Verksgata.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway