Stavanger Aftenblad

– Ikke drillet på flere måneder

FOTBALL: Både kaptein Zlatko Tripic og Bjarte Lunde Aarsheim er klar på at formasjons­endringen preget Viking i den skuffende cupexiten mot Bodø/Glimt.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

Stiller spørsmål ved formasjons­endringen:

Bjarte Lunde Aarsheim tok raskt på seg store deler av skylden for lagets cup-exit mot Bodø/Glimt lørdag - og erkjente at han og trenerkoll­ega Morten Jensen bommet med flere valg underveis i oppgjøret.

– Alt fra bytter og formasjon til å lese kampbildet. Spillerne var lojale og spilte med hjertet utenpå drakten, men fikk lite hjelp fra sidelinjen, var den nådeløse dommen da Lunde Aarsheim snakket med Aftenblade­t etter kampslutt.

For andre sesong på rad ble Bodø/Glimt for sterke i cupen og sendte Viking hjem til Stavanger med 3–5-tap etter fire baklengsmå­l de siste 20 minuttene og en ny kollaps.

Etter å ha drillet 4–3–3 gjennom hele oppkjøring­en og brukt formasjone­n i treningska­mpene og i cupkampen mot Rosenborg forrige helg, var det 3–5–2 de mørkeblå gikk ut i på Aspmyra. Uten hell.

Selv om det resultatme­ssig lenge så lovende ut og Viking virket å vaere på vei mot en semifinale da Lars-Jørgen Salvesen stanget inn 3–1 etter timen spilt, var det liten tvil om at Bodø/Glimt var det beste laget og til slutt vant fortjent.

Bommet med formasjone­n

Lunde Aarsheim begrunner formasjons­endringen med at de har hatt suksess mot Bodø/Glimt tidligere med samme formasjon, men erkjenner at de lørdag bommet.

Viking-treneren sier det vil komme enkeltkamp­er i løpet av sesongen der laget vil benytte seg av andre formasjone­r.

Samtidig er han klar på at laget i større grad skal vaere tro mot egen spillestil og formasjon - enn de var forrige sesong, som de har lovet tidligere etter en grundig evaluering etter forrige sesong.

– Du vil se Viking i 4–3–3 i 90 prosent av kampene dette året, påpeker han.

– Et stort spørsmålst­egn

Kaptein Zlatko Tripic mener lørdagens prestasjon var svakere enn de to siste gangene laget har besøkt Aspmyra og reist hjem med tap.

Han påpeker blant annet at relasjonen­e ikke satt hundre prosent offensivt og at endringen av formasjon kan ha en sammenheng.

– Hvordan ser du på at det blir endret formasjon etter en vinter der dere har drillet 4–3–3?

– Det er et stort spørsmålst­egn, men trenerteam­et har analysert grundig og sett mye av Bodø/Glimt og hva som er den beste måten for å slå dem. Men det er en formasjon vi ikke har drillet på flere områder. Vi scoret tre mål. Så noe fungerte, men defensivt var det også noe som ikke fungerte, svarer Viking-kapteinen.

De siste sesongene har eksempelvi­s Bodø/Glimt vaert tro til sin egen spillestil og drillet sin 4–3–3-formasjon i kamp etter kamp, uansett om motstander har vaert Roma, Ranheim eller Sarpsborg 08.

– Bør dere vaere mer tro mot egen spillestil og formasjon uansett motstand for å få en gevinst på lengre sikt?

– Over tid er nok det en løsning og vår vei å gå. Jeg håper og tror det er det vi skal, selv om vi i enkeltkamp­er kan variere. Vi har slått Glimt på hjemmebane med denne formasjone­n (3–5–2), men sluppet inn 10 i Bodø på to kamViking-trener per. Da må vi kanskje spørre oss selv om det er riktig vei å gå, svarer Tripic.

Han får støtte av Lunde Aarsheim, som forstår at folk lurer på hvorfor formasjone­n ble endret etter en vinter med terping.

– Fotballen har også blitt slik at flere lag justerer formasjon, men vi skal absolutt ikke gjøre det så mye som i fjor. Valget gikk på at vi har hatt suksess med den tidligere og slått Glimt i den. Vi vet de ikke liker formasjone­n, men sett i ettertid kan du sette spørsmålst­egn ved det, sier Viking-treneren.

 ?? MATS TORBERGSEN / NTB ?? Det ble en tung kveld på Aspmyra for Harald Nilsen Tangen og Viking.
MATS TORBERGSEN / NTB Det ble en tung kveld på Aspmyra for Harald Nilsen Tangen og Viking.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? – Vi har slått Glimt på hjemmebane med denne formasjone­n (3–5–2), men sluppet inn 10 i Bodø på to kamper. Da må vi kanskje spørre oss selv om det er riktig vei å gå, sier Tripic. (Arkiv)
FREDRIK REFVEM – Vi har slått Glimt på hjemmebane med denne formasjone­n (3–5–2), men sluppet inn 10 i Bodø på to kamper. Da må vi kanskje spørre oss selv om det er riktig vei å gå, sier Tripic. (Arkiv)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway