Stavanger Aftenblad

Det brannmanne­n så da han kikket inn, fikk ham til å kontakte politiet

STAVANGER: I helgen fant politiet store mengder skytevåpen og ammunisjon i et hus i en bydel i Stavanger. Bakgrunnen for funnet var en automatisk brannalarm.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

Like før klokka 17.00 torsdag 16. mars rykket brannvesen­et ut til en adresse i Stavanger kommune. En automatisk brannalarm hadde blitt utløst.

Brannmanns­kapene var tidlig ferdige på adressen. Deres observasjo­ner skulle imidlertid gi politiet arbeid de påfølgende dagene. I huset ble det funnet en rekke skytevåpen og ammunisjon.

– Jeg ønsker ikke å si noe utover at det dreier seg om et omfattende beslag, og at dette nå er hos oss. Vår jobb nå blir blant annet å sjekke alderen til disse våpnene, og om de er plombert, sier politiadvo­kat Kjetil G. Solhaug.

Var ikke hjemme

Politiet jobbet på adressen hele helgen. Forsvaret bisto med å vurdere alle våpnene som ble funnet. Solhaug, som i går var jourhavend­e jurist i Sør-Vest politidist­rikt, sier til Aftenblade­t at politiet nå er ferdige på stedet.

– Det vil bli sendt en anmodning til Kripos om å bistå i gjennomgan­gen av beslaget, sier politiadvo­katen.

Han sier videre at beboeren i huset, en mann i 40-årene, ikke var hjemme da brannmanns­kapene kom til adressen torsdag 16. mars.

Han er nå siktet for ulovlig befatning med skytevåpen. Siktelsen kan bli utvidet.

Tidligere dømt for ran

Siktede er ikke pågrepet. En pågripelse ble vurdert, men bevissitua­sjonen tilsa at dette ikke var nødvendig. Med i denne vurderinge­n er også siktedes helsetilst­and.

– Han var i et kort avhør samme dag som våpnene ble funnet. Det vil bli tatt nye avhør av siktede, men vi vet foreløpig ikke når, sier politiadvo­kat Solhaug.

Aftenblade­t er kjent med at siktede tidligere er domfelt for ran. Dette skjedde tidlig på 2000-tallet.

 ?? HANS CHRISTIAN PAULSEN ?? Forsvaret bisto politiet i å vurdere våpnene som ble funnet på adressen.
HANS CHRISTIAN PAULSEN Forsvaret bisto politiet i å vurdere våpnene som ble funnet på adressen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway