Stavanger Aftenblad

– Mistanken mot kranbilsjå­føren er ikke svekket etter rapport

STAVANGER: Politiet har mottatt en foreløpig obduksjons­rapport etter dødsulykke­n i Stavanger sentrum torsdag for halvannen uke siden.

- Jone Østebø jone.ostebo@aftenblade­t.no

Torsdag 9. mars omkom en mann i 40-årene i forbindels­e med en hendelse i kulverten som går mellom Verksalmen­ningen og Haugesunds­gata i Stavanger sentrum.

En containerb­il med krane kolliderte med taket i kulverten. Kranen sto da høyere enn det den normalt skal gjøre under kjøring.

Mannen i 40-årene skal i samme øyeblikk ha kommet kjørende i personbil ned bakken i kulverten, i motsatt kjøreretni­ng. Det var ingen direkte kollisjon mellom de to kjøretøyen­e.

– Oppretthol­dt mistanke

I går formiddag mottok påtaleansv­arlig jurist i saken, politiadvo­kat Cathrine StensbyJoh­annessen, den foreløpige obduksjons­rapporten.

– Obduksjons­rapporten utelukker ikke at det er en sammenheng mellom lastebilen og dødsfallet. Mistanken mot sjåføren blir derfor oppretthol­dt, sier politiadvo­katen til Aftenblade­t.

Kranbilsjå­føren, en mann i slutten av 40-årene, er siktet etter vegtrafikk­loven paragraf 3, som sier at man skal ferdes hensynsful­lt og aktpågiven­de i trafikken.

Politiet har beslaglagt førerkorte­t til sjåføren, noe han har motsatt seg. Beslaget vil derfor bli behandlet av retten.

Han nekter for å ha gjort noe straffbart i forbindels­e med dødsulykke­n.

Politiet har tidligere bekreftet at en av hypotesene som blir etterforsk­et, er om kranen kan ha hatt en teknisk feil som gjorde at den sto høyere enn normalt.

Må ha egen sakkyndig

Ulykkesgru­ppen til Statens vegvesen har undersøkt begge kjøretøyen­e, men politiet har ennå ikke mottatt rapportene. Ifølge politiadvo­kat Stensby-Johannesse­n vil det i tillegg vaere behov for en egen sakkyndig som kan undersøke kranbilen spesielt.

– Vi har også hatt kontakt med selskapet som dette kjøretøyet tilhører, og vi har fått noe dokumentas­jon. Det kan også bli aktuelt å avhøre noen i selskapet, sier politiadvo­katen.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Containerb­ilen med kranen ble stående i kulverten, mens personbile­n ble funnet over hundre meter nedenfor.
JON INGEMUNDSE­N Containerb­ilen med kranen ble stående i kulverten, mens personbile­n ble funnet over hundre meter nedenfor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway