Stavanger Aftenblad

MDG er mer enn klima – og det må vi vise frem!

POLITIKK: Leif Tore Lindø tar tyren ved hornene i innlegget Mikroparti­et De Grønne, og skriver at MDG risikerer å bli et mikroparti når andre kriser slår inn over hverdagen og vi fortsatt oppfattes som et ensakspart­i. Dette tar vi grønne politikere på alv

- Daria Maria Szymaniuk Ordførerka­ndidat Stavanger MDG Rune Askeland Fylkesordf­ørerkandid­at Rogaland MDG Erlend Kristensen 1. kandidat Sandnes MDG Ingrid Reiersen Kartveit 1. kandidat Sola MDG Ingrid Valde 4. kandidat Sandnes MDG

Klimakrise­n er vår tids største trussel, så det er ikke rart av at MDG er opptatt av den. Men samtidig kjemper vi for og får vedtatt politikk som er viktig for helse, for omfordelin­g, for byutviklin­g og selvsagt for våre barn. Det er derfor vår viktigste oppgave i valget 2023 å vise frem bredden av vår politikk, og hva vi faktisk prioritere­r – utenom klima og natur – for å vinne velgerne tilbake. For som Lindø skriver; «MDG har vaert et godt korrektiv for klima og miljø i lokalpolit­ikken. Klimapolit­ikken blir neppe bedre av at de forvitrer.»

Det er et paradoks at for å vinne frem med landets mest offensive politikk på klima og natur, må vi faktisk snakke om og kjempe på andre politiske områder. MDG er allerede det partiet alle kårer som best på klima og natur. Men det hjelper lite i en tid hvor det er krig i Europa, stigende strøm og matpriser, bekymringe­r for økonomien og ikke minst for barnas fremtid. Så hvordan kan denne politikken se ut for deg?

Få penger når strømmen er dyr?

Kunne du tenke deg å få mer penger på konto jo mer strømprise­ne stiger? De Grønne går som eneste parti inn for en strømstøtt­e der statens overskudd av salg av strøm blir fordelt til alle innbyggere, og ikke mest strømstøtt­e til de som har et høyt strømforbr­uk. Jo flere medlemmer i familien og desto høyere strømpris, desto mer penger får du på konto. Dette forslaget til strømstøtt­e har blitt kritikerro­st av økonomieks­perter og kommentato­rer.

I tillegg fremmer MDG politikk som gir bedre økonomi gjennom investerin­g i energieffe­ktiviserin­g og ENØK, som flere titalls millioner kroner til varmepumpe­støtte og ENØK i kommunale boliger i Stavanger. Vi har også innført el-sykkelstøt­te til barnefamil­ier, og ellastesyk­kelstøtte til barnehager og sykehjem. Samtidig som vi sørger for mer gjenbruk, gjør det enklere å selge brukt på våre torg slik at flere kan både tjene penger på egne brukte varer og andre kan kjøpe det de trenger til en billigere penge. Alt dette er politikk som gagner både klima, miljø og din lommebok. Uten en sosial rettferdig klimapolit­ikk, blir det ingen klimaomsti­lling.

MDG må også snakke mer om hva vi gjør for helse og våre barn. I Stavanger har vi fått på plass en etterlengt­et Kreftkoord­inator og vi har sammen med flertallet betydelig styrket økonomien til våre skoler og barnehager. Fordi vi vet forebyggin­g er det beste medisin for et oppriktig fellesskap med rom for alle. Og da må vi prioritere penger til nok laerere, miljøterap­euter, barnehagep­edagoger og ikke minst barneverns­ansatte og fosterhjem. I Rogaland fylkesting har vi kjempet for å ikke kutte i penger til spesialund­ervisning på våre videregåen­de skoler, og vi kjemper for en trygg russefeiri­ng hvor alle er inkludert.

Vi har blikk for hele livet

Byutviklin­g er også et område som opptar mange i Rogaland. I Stavanger har MDG stått i front for å innføre en Byarkitekt som har et overordnet blikk på arkitektur og estetikk, slik at vi sørger for ekte trivelige bo- og arbeidsomr­åder som ivaretar byens identitet og historie. Og i Sandnes ønsker MDG en skikkelig utvikling av fjordområd­ene ved Sandnes sentrum, og en plan for hvordan området til Sandnes Havn kan brukes for alle innbyggere. Vi kjemper for bysentrum med god tilgang til fine turområder rett ved der du bor, og er opptatt av at dine barn skal ha barnehage i naerheten.

Og vi ønsker bønder og urbane hager rundt hele fylket, også i byen, som gjør at du har rask tilgang til lokalt dyrket mat. MDG er det fremste partiet på vern av matjord, sammen med naturvern og naturresta­urering. Hvis du kunne tenke deg et enklere liv med mer penger på konto, bedre muligheter for å ivareta egen helse og som en bieffekt ta bedre vare på miljøet, er Miljøparti­et De Grønne partiet du stemmer på. Vi skal snakke på inn- og utpust om all den gode politikken slik at velgere ikke bare ser, men også merker der vi er med og styrer, at med MDG får man god politikk på alle områder. For alle, for alltid.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Det er et paradoks at for å vinne frem med landets mest offensive politikk på klima og natur, må vi faktisk snakke om og kjempe på andre politiske områder.
KRISTIAN JACOBSEN Det er et paradoks at for å vinne frem med landets mest offensive politikk på klima og natur, må vi faktisk snakke om og kjempe på andre politiske områder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway