Stavanger Aftenblad

Dette er favoritten­e i Rogalandsc­upen

FOTBALL: Her er en oppsummeri­ng av Rogalandsc­upen så langt – og vi trekker også fram de lagene vi mener er favoritten­e til å vinne gullet.

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no

Folkefeste­r og cupbomber:

Årets utgave av Rogalandsc­upen er godt i gang, og så langt er det spilt over 50 kamper i turneringe­n denne vinteren.

Publikum har fått servert heftige lokaloppgj­ør, store overraskel­ser, høydramati­ske kamper, usannsynli­ge helter og målfester.

Nå begynner det for alvor å dra seg til i cupen. På herresiden er 2. runde underveis, og noen lag har allerede sikret seg billett til åttedelsfi­nalen. I kvinneklas­sen er det nå duket for kvartfinal­er.

Folkefeste­r og dramatikk

Aftenblade­t satser stort på Rogalandsc­upen, og både trekningen­e og flere kamper blir direktesen­dt på nett.

Til nå har øyslaget mellom Kvitsøy og Finnøy, lokaloppgj­øret mellom gullfavori­ttene Ålgård og Rosseland, samt kvinnekamp­en Sandnes Ulf – Staal Jørpeland blitt sendt direkte.

Interessen for turneringe­n er stor. Det er tydelig at Rogalandsc­upen engasjerer og at mange lag legger mye prestisje i cupen. Finalene spilles på SR-Bank Arena og en cuptriumf vil gi plass i NM-kvaliken, noe som setter en ekstra spiss på det hele.

Under tv-kampen på Kvitsøy var én tredjedel av øyas innbyggere på plass for å heie fram de lokale fotballhel­tene sine. Også i historiens første lokaloppgj­ør mellom Fiskå og Midtbygden­s var det stinn brakke på Tau stadion.

Flere cupbomber

Rogalandsc­upen har fått seg et solid oppsving med totalt 90 påmeldte lag i årets utgave.

Noe av sjarmen med turneringe­n at det lavest rangerte laget får tildelt ett straffespa­rk for hver divisjon i forskjell før kampen. Det har vaert medvirkend­e til at flere cupbomber er blitt detonert.

Figgjo overrasket stort da de slo ut Klepp fra nivået over i den første runden, det samme gjorde Austrått da de slo ut Riska. Også Sveio, Hjelmeland, Madla 3, Mastra og Bakke har stått for solide cupskrelle­r.

Et av de store overraskel­seslagene, Brodd 2 fra 6. divisjon, skal spille neste tv-kamp på Aftenblade­t. Søndag 26. mars møter de

Vardeneset til «lokalfotba­llens El Clásico» på Midjord.

Den neste hovedkampe­n på Aftenblade­t er Hå-derbyet Naerbø-Varhaug, som sendes direkte på Aftenblade­t tirsdag 11. april.

Dette er favoritten­e

Noen av forhåndsfa­vorittene i Rogalandsc­upen har allerede røket på hodet ut av cupen, men flere er fremdeles med i kampen om gull.

Aftenblade­t holder de solide 4.-divisjonsl­agene Ålgård, Hana, Varhaug, Vardeneset og Frøyland som de største favoritten­e i herreklass­en, med Sandved, Vaulen, Forus og Gausel og fjorårets gullvinner Ganddal som outsidere.

I kvinneklas­sen er Hinna, Staal Jørpeland og Vidar de største favoritten­e – men rekruttlag­ene til både Viking og Klepp kan gå hele veien om de velger å satse på turneringe­n. Havdur og Bjerkreim er «dark horses» og kan overraske her.

 ?? ALEXANDER LARSEN ?? Karianne Walde og Staal Jørpeland er blant favoritten­e i årets turnering.
ALEXANDER LARSEN Karianne Walde og Staal Jørpeland er blant favoritten­e i årets turnering.
 ?? JARLE AASLAND ?? Ålgård og Simon Sele overbevist­e stort i 1. runde mot Rosseland.
JARLE AASLAND Ålgård og Simon Sele overbevist­e stort i 1. runde mot Rosseland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway