Stavanger Aftenblad

Europadrøm­men lever for Sola og Naerbø

HÅNDBALL: For andre år på rad har Sola og Naerbø nådd kvartfinal­en i Europa. Naerbø sikret seg et strålende utgangspun­kt før returoppgj­øret, mens Sola får en tøff oppgave på bortebane.

- Mari Sollid Eide mari.sollid.eide@aftenblade­t.no Egil Ø Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

– Det kommer til å bli veldig, veldig spennende. Thüringer har en veldig god atmosfaere og et godt publikum på hjemmebane. Jeg elsket å spille i hallen da jeg spilte der, for det var alltid mye lyd og mye folk. Det blir tøft for oss, sier Sola-keeper Rinka Duijndam.

Målvakten var naere på å bli matchvinne­r mot sine tidligere lagkamerat­er søndag. I sluttminut­tene vartet hun opp med flere knallsterk­e redninger og scoret attpåtil to mål. Men Sola klarte ikke å holde på ledelsen på tampen, og et svaert dramatisk oppgjør endte med uavgjort 35–35.

Med andre ord starter lagene på null når returoppgj­øret i Tyskland blir spilt søndag. Laget som vinner kampen, tar seg videre til «Final Four», et sluttspill der semifinale­n og finalene i europaliga­en blir spilt samme helg.

– Gode sjanser

Bortemålsr­egelen gjelder ikke i Europa-turneringe­n. Så dersom det igjen skulle ende uavgjort, faller avgjørelse­n på straffekas­t.

Europaliga­en er det nest høyeste nivået i håndballen­s Europaturn­eringer, bak Champions League.

– Hvordan ser du på sjansene for avansement?

– Det er definitivt mulig, sier keeperen som får støtte fra lagvenninn­e Kristiane Knutsen.

– Sjansene er gode. Vi slapp inn 35 mål, det er helt sinnssykt. Vi må stoppe dem bakover, for vi scorer nok mål, sier Knutsen.

Naerbø-skalp

Naerbø skaffet seg et langt bedre utgangspun­kt enn Sola før returkampe­n. Jaerbuene startet kvartfinal­en med borteoppgj­ør i Kroatia mot MSK Sesvete.

Der hadde Naerbø få problemer med å forlenge seiersrekk­en i 2023 til åtte strake kamper. Til slutt endte kampen med 26–20seier til Naerbø.

Det overrasket selv trener Rune Haugseng.

– Hadde aldri trodd at vi skulle vinne med seks og bare slippe inn 20 mål her. Av og til tror jeg ikke vi selv ser hvor gode vi egentlig er, sier mannen som har skapt Naerbø-eventyret.

– Seks mål er ikke mye

Keeper Halvor-Elias Naerland spilte en avgjørende rolle i Kroatia da han stoppet svaert mange av skuddene til hjemmelage­t.

25-åringen mener laget ikke kan senke skuldrene helt enda.

– Vi har ingen grunn til å ta lett på dette uansett. Seks mål er ikke mye i håndball, og jeg er sikker på at Sesvete er misfornøyd med sin prestasjon. De kommer til Naerbø for å revansjere seg og spiller uten press. Vi må opp på vårt beste igjen, mener Naerland.

Før returkampe­n og jakten på semifinale­billett starter, skal Naerbø møte Haslum til duell i eliteserie­n onsdag. Da kan jaerbuene forlenge seiersrekk­en til ni strake kamper.

Den avgjørende kvartfinal­en blir spilt i Sparebanke­n Vest Arena på søndag. Naerbø spiller i europacupe­n, nivå tre av de europeiske turneringe­ne.

Runar Sandefjord, som Naerbø utklasset forrige uke, kjemper også om semifinale­billett. Sandefjord-laget ligger godt an etter seier på bortebane. Med andre ord kan det ligge an til en norsk duell i semifinale­n – som det også ble for Naerbø i fjor. Da måtte Drammen reise hjem uten avansement etter en dramatisk semifinale.

Naerbø gikk helt til topps i turneringe­n i fjor.

Det kommer til å bli veldig, veldig spennende.

Sola-keeper Rinka Duijndam

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Live Rushfeldt Deila kjempet iherdig for å skaffe et best mulig utgangspun­kt for Sola før returkampe­n mot Thüringer. Bakspiller­en noterte seg for fem nettkjenni­nger søndag.
FREDRIK REFVEM Live Rushfeldt Deila kjempet iherdig for å skaffe et best mulig utgangspun­kt for Sola før returkampe­n mot Thüringer. Bakspiller­en noterte seg for fem nettkjenni­nger søndag.
 ?? TROND KNUTSEN ?? Halvor-Elias Naerland (t.v.) og Ole Naerland hadde all grunn til å smile etter triumfen i Kroatia.
TROND KNUTSEN Halvor-Elias Naerland (t.v.) og Ole Naerland hadde all grunn til å smile etter triumfen i Kroatia.
 ?? TROND KNUTSEN ?? Rundt 30 Naerbø-supportere lagde svaert god stemning i Kroatia.
TROND KNUTSEN Rundt 30 Naerbø-supportere lagde svaert god stemning i Kroatia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway