Stavanger Aftenblad

Bare ett rederi vil drive Høgsfjords­ambandet

SANDNES: – Det er kommet inn én søknad. Denne søknaden er kommet fra Fartøysdri­ft AS, opplyser rådgiver Bjørn Olav Vorland i Rogaland fylkeskomm­une.

- Tor Inge Jøssang tor.inge.jossang@aftenblade­t.no

– Dette må vi feire. Nå må vi begynne forberedel­sene, sier Hans Skaar, eier av Fartøysdri­ft AS til Aftenblade­t.

Fristen for å gi tilbud gikk ut 20. mars. Ruteløyvet skal gjelde i 10 år.

Fartøysdri­ft AS har gitt inn tilbud med MF «Svelviksun­d» som tar 20 biler.

De har tenkt å gå med halvtimes frekvens fra klokka 6 på morgen til 19.30 på kvelden.

Hans Skaar følger med i markedet hva som er tilgjengel­ig av større fartøy.

– Men vi begynner forsiktig, hvis vi får ruteløyvet, for å sikre at vi ikke går skoene av oss, sier Skaar.

Det lille rederiet i Høvik har ferje og mannskap klare, og kan starte opp bare noen uker etter at selskapet får konsesjon.

Ferja føres av tre personer: Skipsfører, maskinpass­er og lettmatros. Det trengs halvannet skift for å drive ruteplanen, som vil ha stive ruter med avganger hel og halv fra ene kaien, kvart over og kvart på fra den andre.

– Jeg jobber med forskjelli­ge kollektivs­elskaper og det er kutymen innen den bransjen. For da slipper folk å slå opp i rutene, sier Skaar.

Sandnes kommune bidrar med 4 millioner kroner i 5 år for å sikre drift av ferjesamba­ndet.

Vegdirekto­ratet har besluttet at Ryfast-takstene skal økes med 15 prosent. Takstendri­ngen skjer trolig i månedsskif­tet april/mai. Prisen for å kjøre gjennom de to Ryfast-tunnelene blir da 164,8 kroner for fossilbil og 82,40 for elbil. For tyngre kjøretøy blir prisen 606 kroner.

Fartøysdri­ft har ikke bestemt billettpri­sene ennå.

– Vi legger oss rundt bomselskap­ets priser, sier Hans Skaar.

Ferjedrift­en på Høgsfjorde­n påførte Boreal Sjø rundt 40 millioner kroner i økonomisk tap.

Rederiet startet med MF «Preikestol­en» med kapasitet til 105 biler, men byttet til MF «Petter Dass» med plass til 50 biler og reduserte åpningstid­en for å spare driftskost­nader da koronapand­emien kom.

På grunn av for stort avvik til ruteplanen i anbudet vedtok Samferdsel­sutvalget i fjor høst å trekke ruteløyvet tilbake. MF «Petter Dass» hadde siste tur 22. desember.

 ?? ??
 ?? TERJE PEDERSEN / NTB ?? MF «Svelviksun­d» ser ut til å bli den nye Høgsfjordf­erja. Den ble bygget i 1978 og har gått i rutetrafik­k over Svelvikstr­ømmen i Drammensfj­orden mellom Svelvik og Verket. Fartøysdri­ft AS overtok ferja i 2022 fra Fjord1.
TERJE PEDERSEN / NTB MF «Svelviksun­d» ser ut til å bli den nye Høgsfjordf­erja. Den ble bygget i 1978 og har gått i rutetrafik­k over Svelvikstr­ømmen i Drammensfj­orden mellom Svelvik og Verket. Fartøysdri­ft AS overtok ferja i 2022 fra Fjord1.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway