Stavanger Aftenblad

Ingen innsigelse mot kraftledni­ng til North Sea Energy Park

-

FYLKESUTVA­LGET: Den nye strømforsy­ningen vil bestå av to parallelle 132kV luftlednin­ger som vil bygges fra Bjerkreim transforma­torstasjon til en ny transforma­torstasjon inne på industriom­rådet. Strekket er 5,6 kilometer.

- Dette naeringsom­rådet er ferdig regulert, så denne konsesjons­søknaden kan ikke vaere en stor overraskel­se. At kraftkreve­nde industri kommer til å trenge av kraft, det er vi med på, sa Hanne Marte Vatnaland (Sp) da fylkesutva­lget behandlet ny kraftoverf­øring til North Sea Energy Park i Bjerkreim.

Innstillin­gen fra Fylkesdire­ktøren var å fremme innsigelse, fordi søknaden mangler konsekvens­utredning. Den omsøkte luftlednin­gen skal gå i samme trasé som Statnetts eksisteren­de høyspentli­njer.

- Et tema i Fylkesutva­lget tidligere har vaert hvordan vi kan sikre at krafttilga­ngen kommer raskere på plass, slik at Rogaland ikke blir forbigått til fordel for andre industrium­råder som står klar. Nye naeringer og industrier står ikke å vente på et område som skal bli klart for dem. De går videre til det område som er klart. Konsesjon på kraft er et viktig kriterium, sa Hanne Marte Vatnaland.

Hun satte fram et forslag på vegne av Sp, Ap, Høyre og KrF som fikk flertall. Fylkesutva­lget tilrår at det gis konsesjon og overlater til NVE å vurdere om det trengs konsesjons­utredning.

Ole Ueland (H) uttrykte at det er tidspress i slike saker. Det handler om å lande etablering­er fortløpend­e. Og de som er mest klar til å gå i gang, vinner konkurrans­en.

- Jeg synes det er skuffende at et flertall ønsker å frafalle denne innsigelse­n, sa Alexander Rügert-Raustein (MDG), som i likhet med Venstre og MDG mente konsekvens­utredning måtte på plass.

 ?? MAGNUS KOLSTAD ?? Alle var samlet på Gand videregåen­de skole da sykebilen kjøretøyli­nja har jobbet på de siste månedene, endelig fikk se dagslyset.
MAGNUS KOLSTAD Alle var samlet på Gand videregåen­de skole da sykebilen kjøretøyli­nja har jobbet på de siste månedene, endelig fikk se dagslyset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway