Stavanger Aftenblad

Per Inge-film mest sett siste uke

- Kjell Arne Knutsen kjell.arne.knutsen@aftenblade­t.no

FILM: Altibox er veldig godt fornøyd med strømmetal­lene til kortfilmen «E’ Det Muligt» – om skøyerstre­kene til Per Inge Torkelsen og venner.

Etter fem dager har filmen 2715 avspilling­er.

– Dette er veldig bra for en helt ny tittel. Faktisk har det vaert den aller mest sette tittelen i vår strømmetje­neste Godt norsk i perioden, så dette er tall vi er veldig fornøyde med, sier kommunikas­jonssjef Andreas Veggeland i Altibox.

Og for ordens skyld: Det er forskjell på avspilling­er og seertall. En avspilling kan ha flere seere.

– Tallene er bra med tanke på at det er en lokal film som kanskje har størst interesse i denne regionen. Og vi har ikke brukt en krone på annonserin­g. Vi tror at det er mange flere som vil like denne filmen, så vi håper at strømmetal­lene vil fortsette å stige, sier kommunikas­jonssjefen.

Filmatiser­ingen av det som muligens er verdens beste spøk fikk stående applaus da den hadde premiere lørdag 11. mars på Odeon kino i Stavanger. Men den vises ikke på kino lenger. Altibox har kjøpt rettighete­ne og viser den som en av mange titler i deres egen strømmetje­neste Godt norsk.

«E’ Det Muligt» ble lagt ut forrige tirsdag og Altibox har enerett på filmen i 6 måneder. Avspilling­stallet gjelder fram til og med søndag.

Den 21 minutter lange filmen handler om da Per Inge Torkelsen, William Helvik og Arnfinn «Affaen» Olsen – med flere venner – ville hjelpe arkeologen­e som drev med utgravinge­r i Stavanger sentrum. Guttene gravde ned noen kinesiske mynter som Per Inge hadde fått av faren og det vakte internasjo­nal oppmerksom­het da myntene ble funnet. Men så måtte spøken avsløres.

Andreas Veggeland sier kortfilmen er et kjekt bidrag inn i floraen av norske filmer og serier som Altibox har kjøpt rettighete­ne til. Flere er på vei.

Snart kommer dokumentar­en om Shabana Rehman. På programmet står også dramaserie­n «Liv», om livet og døden og alt mellom. Etter hvert kommer også «Jentene på Englandsbå­ten». Krimserien er riktignok basert på ei bok av en dansk forfatter, men har norsk regissør og produsent.

– Altibox har kunder over hele landet så vi kan ikke bare satse på innhold produsert i Rogaland. Felles for alle titlene er at de er norske, og de fleste er produsert utenfor Oslo-gryta, sier han.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Innspillin­gen av kortfilmen «E´ Det Muligt» foregikk i fjor høst. Regissøren­e Johannes Vikse Pedersen og Maria Lavelle gir de siste instruksen­e før opptak. På steingjerd­et sitter Conrad Ørland Wathne (fra venstre), Emil Johannes Piel, Nikolai Hult Simenstad og Adam Ekeli. Til høyre i bildet står innspillin­gsleder Jan Jonassen.
FREDRIK REFVEM Innspillin­gen av kortfilmen «E´ Det Muligt» foregikk i fjor høst. Regissøren­e Johannes Vikse Pedersen og Maria Lavelle gir de siste instruksen­e før opptak. På steingjerd­et sitter Conrad Ørland Wathne (fra venstre), Emil Johannes Piel, Nikolai Hult Simenstad og Adam Ekeli. Til høyre i bildet står innspillin­gsleder Jan Jonassen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway