Stavanger Aftenblad

Oilers’ jerndisipl­in i ferd med å knekke Sparta

ISHOCKEY: Frustrerte Sparta-spillere gjorde alt de kunne for å fyre opp Oilers-profilene i mandagens batalje i Sparta Amfi. Men Tommy Kristianse­n (33) bare flirer og vet at Oilers har strupetak på sarpingene i semifinale­serien.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

– De prøver å komme under huden på meg og oss, de prøver å få oss ut av kampene. Det er det de har å komme med når de ikke henger med spillemess­ig, sier Oilers-veteranen til Aftenblade­t.

Etter en solid seier i første semifinale­kamp i NM-sluttspill­et hjemme i DNB Arena lørdag, var det klart for kamp to i Sparta Amfi mandag kveld. Der leverte Oilers en voksen og disipliner­t kamp og vant fullt fortjent 3–0.

Et blekt Sparta-lag hadde svaert lite å stille opp med mot Oilers. Og utover i 3. periode begynte det å tenne til. Litt gruff her og der, dytting og kjefting, men i all hovedsak klarte Oilers å holde hodene kalde og lot seg ikke rive med.

– Planen fungerte dårlig

Spesielt Tommy Kristianse­n. Hardhausen ble forsøkt fyrt opp en rekke ganger, men klarte å styre unna de verste basketaken­e og situasjone­r som kunne utartet.

– Den planen med å komme under huden på oss har fungert veldig dårlig, synes jeg. De fullførte taklinger litt halvstygt også – spesielt da vi gikk opp til 3–0.

Men de lykkes ikke med det. Heller ikke med kampplanen sin, sier Tommy Kristianse­n.

– Og du klarte å holde deg rolig?

– Vi ledet 3–0 da han Ponomarenk­o (Maksims, Sparta-back) skulle prøve å tøffe seg. Han hadde vel fått i seg noen Redbull og skulle vaere tøff. Men skal jeg først ta en utvisning, så bruker jeg i hvert fall ikke tiden på han. Han får bare holde på.

Risikerer ingenting

Kristianse­n sier det ikke er tilfeldig. Skulle det koke over på isen og spillere pådrar seg utvisninge­r eller i verste fall matchstraf­fer som gir karantene, kan det vaere ting som kan snu en serie i et sluttspill. Marginene kan vaere så små.

– Derfor risikerer vi ingenting. Vi har full kontroll og skjønner selvsagt konsekvens­ene av det vi gjør ute på isen. Det er ikke tid til å sone noen kamper for slåssing. Vi er et sluttspill-lag og har vaert med på dette før.

Han tror Oilers har klart å gjøre det Sparta hadde planer om: Nemlig å komme inn i hodene på sin motstander.

I kveld er det klart for semifinale nummer tre i DNB Arena. Sparta kommer dit med kniven på strupen. Hvis ikke kan dette vaere over fredag kveld.

– Vi skal bare fortsette som nå. Vi er bunnsolide over hele banen. Vi jobber og skøyter Sparta i stykker. Det har vi planer om å gjøre på nytt. Så får vi se hva Sparta kommer med. Det blir en spennende kamp. Jeg forventer at de kommer ut i hundre og de kommer nok til å vaere enda mer fysiske. Det blir moro.

– Det ser ut som dere har full kontroll i denne serien til nå.

Hvordan oppleves det ute på isen?

– Til nå har vi hatt full kontroll. Men i ishockey skjer det mye og det kan snu fort. Henrik Holm står som en gud i mål og vi er flinke til å gjøre Sparta dårlige. Det skal bli tøft for dem å få en eneste seier i denne semifinale­serien.

Nøkkelkamp­en

Sportsdire­ktør Pål Haukali Higson sier dette med å holde seg unna utvisnings­boksen, spille mest mulig fem mot fem og vaere disipliner­te, har vaert tema før sluttspill­et tok til.

Og spillerne har åpenbart lyttet.

– Dette eksemplifi­seres veldig med den disiplinen Tommy viste mot slutten av kampen nå sist. Han var mer opptatt av at laget skal vinne enn å vaere «TøffeTommy». Det sender et signal til resten av laget.

Higson peker også på rutinen i laget. Oilers har vaert med på dette så mange ganger. Alle vet hva som kreves for å gå hele veien. Det inkluderer å holde hodet kaldt selv når det koker som verst.

– Vi skal også huske på at vi bare er halvveis ut i den jobben vi skal gjøre, vi er langt fra ferdige. Skal du holde på å ta med deg ting som skjedde i forrige kamp inn i den neste, så blir du enten for selvsikker og mister desperasjo­nen, eller så blir du stresset og mister evnen til å utføre. Så det å nullstille er ekstremt viktig nå. Dette er et viktig element i vinnerkult­ur.

– Er kveldens kamp en nøkkelkamp i denne serien?

Ja, kamp tre er alltid det. Enten leder vi 3–0 i kamper etter denne, eller så er det 2–1 og Sparta har fått troen på det igjen.

 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? Tommy Kristianse­n og Oilers leder 2–0 i kamper i NM-semifinale­ne mot Sparta. I kveld spilles den viktige kamp tre i DNB Arena.
CARINA JOHANSEN / NTB Tommy Kristianse­n og Oilers leder 2–0 i kamper i NM-semifinale­ne mot Sparta. I kveld spilles den viktige kamp tre i DNB Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway