Stavanger Aftenblad

Handlelist­en

DRØSET: Vis meg din handlekurv. Er du så mye bedre?

-

Hun så ned i kurven. Det var så mye hun ikke trengte der. Hvordan hadde det skjedd? Det siste hun husket, var rumling i magen i det hun gikk inn i butikken. Så var det helt svart. Helt til hun kom til seg selv i køen foran kassen. Det burde vaere forbudt å handle når man var sulten.

Det verste var at det påvirket andre ting også. Hun kikket ned igjen i kurven. Tre håndsåper. Tre? Sikkert fordi de luktet som frukt. Og det var bilder av all slags lekre ting på flaskene. Og hun hadde jo spist for lite frukt i det siste.

Hun flyttet litt rundt på esker og forpakning­er. En krukke kanel dukket opp. Kanel igjen? Hva var greiene der? Hun hadde gjort dette mange ganger før. Et eller annet sted bak i hjernen bodde visst en enorm redsel for å gå tom for kanel. Han i heimen hadde en gang lest at kanel var så sunt, så da hadde han plutselig hatt kanel i alt. Til og med lasagnen. Hun var ikke sååå glad i kanel. Men kanel hørte sammen med epler. Hun hadde kjøpt epler, så da kom kanel som logisk neste punkt, tydeligvis.

Foran henne i kassakøen hadde

Det burde vaere forbudt å handle når man var sulten.

en ung mann handlet det vanlige. Øl. Snus. Chips. Alle former for ferdigmat der utsiden har samme, gulbrune farge. Midt blant all ferdigmate­n: En rød paprika. Han måtte ha merket at hun så på ham, for han plukket den opp. Betraktet den stolt. Så gikk den i posen.

Vel hjemme pakket hun selv ut. Halvparten av det hun hadde kjøpt, hadde hun allerede i hyllene. Handlelapp­en lå på benken. Hun gikk for ordens skyld gjennom de ti punktene på listen hun burde hatt med seg. Det var kun ett av dem hun hadde klart å huske. Hun måtte ut igjen seinere på kvelden.

Hun hadde dessuten kjøpt fire middager. Alle var med kylling. Hadde hun en grunn til nettopp det ensidige kostholdet? Hun skulle ønske hun var en av dem som kunne lage ukeplaner for middager og holde seg til dem. Impulshand­ling kunne fort bli dyrt. Med et sukk satte hun seg ned for å lete etter oppskrifte­r med kylling i kanel. Alle inneholdt ingrediens­er hun IKKE hadde i hus. Hun plukket opp handlelist­en og gikk ut igjen. Like sulten.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway