Stavanger Aftenblad

Ung mann omkom – fire liv tapt i trafikkuly­kker i Lund på kort tid

LUND: Ulykken skjedde ved 20-tiden tirsdag på E39 i Drangsdale­n, og skal ha skjedd like før krabbefelt­et i sørgående retning. Litt senere bekreftet politiet at føreren er omkommet.

- Klaus Gustafsson klaus.gustafsson@aftenblade­t.no Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

Drangsdale­n:

går ble navnet frigitt i samråd med pårørende. Det var Andreas Aase (25) fra Egersund som mistet livet i ulykken.

– Denne ulykken endte dessverre med at fører av bilen ble erklaert død på stedet. Pårørende er varslet. Føreren var en ung mann. Ytterliger­e opplysning­er om ham vil ikke bli gitt nå i kveld eller i natt, meldte SørVest politidist­rikt.

Dermed har tre ungdommer og en mann i 40-årene mistet livet i trafikkuly­kker i Lund siden slutten av januar.

E39 er åpen i Drangdalen

E39 gjennom Drangsdale­n ble stengt etter ulykken.

Ulykken skal ha skjedd like før krabbefelt­et i sørgående retning, ifølge Dalane Tidende.

Kun én bil og én person var involvert i ulykken, ifølge SørVest politidist­rikt, som opplysI te at føreren kolliderte i et tre. Politiet jobbet også med å frigjøre føreren, noe som kan tyde på at han var fastklemt.

Ingen vitner til hendelsen

Operasjons­leder Helene Strand sier til NTB at det var forbipasse­rende trafikante­r som varslet nødetatene. Det var imidlertid ingen vitner til selve hendelsen, ifølge politiet.

E39 var lenge helt stengt som følge av ulykken.

Bilen vil bli undersøkt av kriminalte­knisk og Vegvesenet­s ulykkesgru­ppe.

– Undersøkel­sen vil ta tid

– Det blir nok dirigering der en god stund, for undersøkel­sene vil ta tid, men vi klarer å få trafikken forbi ulykkesste­det, sa trafikkope­ratør John Andreas Omdal i Vegtrafikk­sentralen til Aftenblade­t.

E39 gjennom Dragsdalen ble åpnet for trafikk i begge felt kl. 04 på natten, opplyste Vegtrafikk­sentralen sør til Aftenblade­t.

Dette er den tredje alvorlige trafikkuly­kken i Lund kommune på kort tid. Ulykkene har krevd fire liv. I slutten av januar omkom en mann i 40-årene i en kollisjon mellom bil og vogntog i Drangsdale­n. Mandag i forrige uke omkom Alexander Kro Hanssen (18) og Mikael Åvedal Bakken (16) i en ulykke på Moi.

 ?? RAMONA TATIJANA LORIERI-SKOG ?? Kun én bil og én person var involvert i ulykken, ifølge Sør-Vest politidist­rikt, som opplyste at føreren kolliderte i et tre.
RAMONA TATIJANA LORIERI-SKOG Kun én bil og én person var involvert i ulykken, ifølge Sør-Vest politidist­rikt, som opplyste at føreren kolliderte i et tre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway