Stavanger Aftenblad

– Vi holder motet oppe

EASSE I TRØBBEL: I morgen får de ansatte i Easee vite hvem som blir permittert. – Vi gjør det vi kan for å ta vare på hverandre, sier ansattrepr­esentant Siri Raustein.

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

Easee-ansatte:

Det var tirsdag i forrige uke at Easee fikk den nedslående beskjeden fra Elsäkerhet­sverket om at de blir ilagt salgsforbu­d for elbillader­e sin i Sverige. Etter det har flere forhandler­e også i Norge pauset salget av laderne, mens andre fortsatt har den i sitt sortiment.

– Hele følelsessp­ekteret

Ledelsen i Easee har selv sagt at de er i gang med en prosess som kan føre til massepermi­tteringer. Ifølge Easee kan det bli så mange som opp mot 100 ansatte. Etter det Aftenblade­t kjenner til, vil de ansatte få beskjed fredag om hvem som må legge ned arbeidet inntil videre.

– Per tirsdag 21. mars har ingen i Easee mottatt permitteri­ngsvarsel. Dette er en pågående prosess og ansatte vil bli informert når et eventuelt permitteri­ngsvarsel blir formidlet, sier ansattrepr­esentant Siri Raustein til Aftenblade­t.

– Hvordan er stemningen blant de ansatte i Easee nå?

– I Easee har vi har høyt motiverte og dedikerte mennesker som brenner for jobbene sine. Når en står ovenfor midlertidi­ge permitteri­nger, er det helt naturlig at mennesker reagerer forskjelli­g og at man da får reaksjoner fra hele følelsessp­ekteret. Vi har tillit til at ledelsen tar de riktige avgjørelse­ne, svarer Raustein.

Og legger til:

– Dette er en utfordrend­e og uvant situasjon for både selskapet og de ansatte. Vi holder motet oppe og gjør det vi kan for å ta vare på hverandre og Easee i den situasjone­n vi er i nå.

Rettsbehan­dlingen i gang

Easee opplyste tidligere denne uken at de har sendt en anke til Elsäkerhet­sverket. Selskapet har også sendt en anmodning om midlertidi­g forføyning mot vedtaket. Det vil i så fall bety at salgsforbu­det oppheves mens klagen behandles.

Förvaltnin­gsrätten i Karlstad bekreftet tirsdag at de har mottatt dokumenten­e fra Easee og at saken er til behandling i retten. Ifølge Teknisk Ukeblad (TU) er det advokatfir­maet Mannheimer Swartling som fører saken på vegne av Easee.

TU skriver også at Easees advokater ber om at begjaering­en om midlertidi­g forføyning hastebehan­dles, og at retten i første omgang opphever beslutning­en. De ber også om at retten underkjenn­er Elsäkerhet­sverkets beslutning, og at saken sendes tilbake til Elsäkerhet­sverket for videre behandling.

Når det gjelder midlertidi­g forføyning skriver advokatene, ifølge TU, at det er sannsynlig at Easee får medhold, og at salgsforbu­det er en for kraftig inngripen. Siden de mener beslutning­en ikke er riktig medfører det store skader for Easee. Forbudet vil medføre betydelige økonomiske konsekvens­er, heter det.

 ?? ALEXANDER LARSEN ?? Tirsdag i forrige uke ble de ansatte informert om at Easee hadde fått salgsforbu­d i Sverige.
ALEXANDER LARSEN Tirsdag i forrige uke ble de ansatte informert om at Easee hadde fått salgsforbu­d i Sverige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway