Stavanger Aftenblad

MDG velger bort natur i Stavanger

POLITIKK: MDG skriver i et leserinnle­gg at de er det fremste partiet på naturvern, men hvorfor har MDG og flertallsp­artiene da valgt bort naturen i Bokkaskoge­n og Texaslunde­n i Stavanger?

- Mette Vabø Ordførerka­ndidat Stavanger Venstre

Sammen med klimaendri­ngene er tap av natur den største trusselen mot livskvalit­eten og friheten til oss mennesker. For oss i Venstre har naturen en verdi i seg selv, men en intakt natur er også en forutsetni­ng for at vi skal kunne leve et godt liv.

Natur er en forutsetni­ng for matproduks­jon, medisiner, rent vann og ren luft. Ikke minst er naturen den aller viktigste forsikring­en vår mot ødeleggend­e klimaendri­nger, både ved at naturen binder opp klimagasse­r, den verner oss mot flom, hetebølger og andre konsekvens­er av høyere temperatur­er.

Hva skjedde ved Mosvatnet?

Området rundt Mosvatnet er et helt unikt naturområd­e som ligger naert sentrum, men likevel innehar et enormt naturmangf­old. Dette området har sittende flertallsp­artier (Ap, SV, FP, MDG, Sp og Rødt) gått løs på denne perioden. Det første eksempelet er Bokkaskoge­n, hvor det ble vedtatt å tilbakefør­e et gammelt asfaltert område til natur. Noe som ble foreslått av flertallsp­artiene selv. Dessverre var de ikke helt enige med seg selv, og ombestemte seg og ville rive ned traerne igjen for å lage aktivitets­flater.

Dette har Naturvernf­orbundet klaget på, likevel velger flertallsp­artiene å kjøre på, og står nå i fare for å bli skyldige i miljøkrimi­nalitet dersom tiltaket bryter med naturmangf­oldsloven. Venstre har hele tiden vaert tydelige på at vi ønsker at traerne blir stående. Vi trenger mer natur, ikke mindre.

I Stavanger er vi i Venstre en forkjemper for bevaring av naturen vår. Dette har vi også vist ved behandling­en av familiepar­ken ved Texaslunde­n. Her har flertallet, inkludert MDG, satt i gang et forprosjek­t for å bygge ned natur og lage familiepar­k. Mens Venstre mener at det allerede i dag er nok muligheter for familieakt­iviteter ved Mosvatnet, med blant annet tre ulike lekeplasse­r og en kunnskapsl­øype.

Grønne lunger

Her vil Venstre vil, i liket med Eiganes og Våland kommunedel­sutvalg, ikke bygge ned naturen her. Texaslunde­n har et viktig naturmangf­old som må bevares, i tillegg er det et viktig sted for det flotte, unike fuglelivet vi har ved Mosvatnet. Venstre kjemper for at Stavanger skal ta ansvar for å bekjempe klimakrise­n og naturkrise­n. Vi vil legge hensyn til klima, miljø og naturvern til grunn i alle politiske vedtak. Vi må se det potensial som ligger i byens grønne lunger som et trygt sted for det biologiske mangfoldet, samtidig som det skal vaere et fristed for mennesker, der man blir invitert til kreativ lek med naturen i sentrum.

Vi skal ta Stavanger framover. Samtidig skal vi sikre det unike natur- og kulturland­skapet i kommunen vår. Å verne naturen er en av de aller viktigste oppgavene for Venstre de neste årene, og det er en kamp vi skal ta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway