Stavanger Aftenblad

– Vi er ikke lenger galne valper

HÅNDBALL: Da det har kokt som mest, har Sandnes HK denne sesongen klart å holde hodet kaldt. Det har vaert avgjørende for at klubben også neste år spiller i eliteserie­n.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

Med 50 sekunder igjen på klokka ligger Sandnes HK under med to mål. Kristiansa­nd har ballen.

Hjemmelage­t brenner to avslutning­er på rappen. Da er Sandnes HK nådeløse.

De påfølgende angrepene hamrer Jon Kristian Slettebø og Morten Joakim Pedersen ballen i mål. Kampen ender 28–28. Sandnes HK tar det ene poenget som gjør at de er sikret spill i eliteserie­n også neste år.

Er det flaks?

Tilfeldigh­eter?

Det er i hvert fall ikke snakk om ett enkelttilf­elle for laget som rykket opp til eliteserie­n foran årets sesong.

Med unntak av én kamp, har samtlige poeng Sandnes HK har tatt denne sesongen blitt avgjort i løpet av de siste 90 sekundene.

– Vi har nok hatt en tendens til å avgjøre de viktigste kampene i vår favør. Guttene har klart å holde hodet kaldt, sier trener Dalibor Sedjak.

– Ikke lenger galne valper

For de som følger Sandnes HK tett, sitter nok begge kampene mot tabelljumb­o Haslum ferskt i minne.

I borteoppgj­øret i fjor høst lå gaukene under stort sett hele kampen. Da det hele skulle avgjøres, steppet Herman Langeland-Knudsen fram og hamret ballen i mål. Påfølgende angrep fra motstander­en ble avverget med bunnsolid forsvarssp­ill.

I hjemmeoppg­jøret mot Haslum i Sandneshal­len, vant Sandnes HK 28–27 etter å ha vaert under med to mål til pause. Da var lagene like langt med under to minutter igjen på klokka.

Med tap i de to kampene, ville Sandnes HK vaert nederst på tabellen.

– Vi har vokst i lag. Nå har vi knukket elitekoden. Det er blitt litt mer ro i rekkene, og vi er ikke lenger de galne valpene som springer rundt der. Da vipper det kanskje i vår favør. Jeg er usikker på hva som har gjort at vi har klart det, sier Sedjak og ler.

– Sandnes kan bli en håndballby

Treneren er samtidig kjapp med å presisere at de også har kollapset i et par kamper, men at laget har tatt steg gjennom sesongen.

– Etter jul har det blitt en modnere gjeng. Laget har vokst rett og slett. Samtidig har det betydd mye at vi har fått inn Marius Ferkingsta­d og Jakob Falk Lorentzen. I tillegg har vi fått inn nytt blod på keeperside­n. At vi går fra 6–8 redninger til 12–14 har ganske mye å si. Det er sammensatt, men til syvende og sist har vi blitt et modnere lag, konkludere­r treneren.

Etter serieendri­ngene som ble varslet i høst, er det bare ett lag som står i fare for nedrykk i år.

Og selv om Sandnes HK har fått det svaert tøft i enkeltkamp­er denne sesongen, mener Sedjak at framtiden ser lys ut.

Treneren er nå i full gang med arbeidet rundt neste års spillersta­ll, og håper at det meste rundt troppen er avklart til påske.

Det som er avklart allerede nå, er at Sandnes HK må klare seg uten Morten Joakim Pedersen.

Bakspiller­en har signert for svenske HK Aränas, og forlater klubben etter sesongen. Det legger likevel ikke en demper på årets sesong, hvor målet var å beholde plassen.

– Vi er strålende fornøyde. Det betyr utrolig mye for guttene, og det er noe vi kan bygge videre på. Dette har vaert en gulrot for hele byen, og Sandnes kan vaere i ferd med å bli en håndballby.

 ?? ANDERS MINGE / STAVANGER AFTENBLAD ?? Sandnes HK og Dalibor Sedjak er sikret eliteserie­spill også neste år.
ANDERS MINGE / STAVANGER AFTENBLAD Sandnes HK og Dalibor Sedjak er sikret eliteserie­spill også neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway