Stavanger Aftenblad

Lading av Teslen-bil

DRØSET: Det va von Winckelhum­pen så kom inn på det, her en kveld så an va innom i døren, for det at an hadde vert nede ved Stokkenvan­net, det lille, å tisst med kongepodde­len Frederic, den hjernedøde kjøteren.

-

Å da sa an det, atte an hadde tenkt igjennom det problemet, atte selv om atte an hadde fått seg en sånnen Teslen-bil så går på eletrisite­t, så va der mer an konne gjørr for å ble enda mere miljøvennl­ige.

Det så va løsningen hans denne gangen, va å sedde opp solcellepa­neler på taget av garasjen, sånn at an konne lade bilen med strøm ifra solen. Men an ble nødde til å få seg nye garasje for å få et tag så vendte imod syd, for ellers va der jo ikke så masse vits i disse solcellepa­nelene.

Resoltatet ble atte von Winckelhum­pen sine måtte rive garasjen å sedde opp en nye, sånn atte de fikk an den riktige veien i forhold til solen, å i anleggsper­ioden ble von Winckelhum­pen nødde til å lade bilen på en hortiglade­r nedi byen, så forresten ikke e spesielt hortige. Hva gir du meg?

Å da kjørte an ned på Jorenholme­n en gang å to i ugen, å så oppdagte an en pobb nedi gaden, å da konne an drøye ventetiden med en liden øll å portvin der, men da konne an ikke kjøre hjem når bilen

Selv sidde je helst på

hadde fått strøm på seg, så an måtte ringe til polakken dis, så forresten ikke e forriktige polakk, for det at an komme fra borti Baltikom, å så måtte han ta en drosje ned til byen å hente både von Winckelhum­pen å Teslen-bilen så begge hadde fyld opp tanken, for å kjøre de hjem igjen.

Dette gjentog seg flere uger i strekk, å det konne jo ikke gå i lengden.

Når den nye garasjen endelig va ferdige, med alle de udfordring­ene det hadde ført til for lommebogen å leveren til von Winckelhum­pen, sto an på langs med gaden, sånn atte det va umulig å kjøre inn i an. Men an har mange fine solcellepa­neler på taget.

Selv sidde je helst på, når je e ude å bile. For på den måden kan je ha meg en liden jinn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway