Stavanger Aftenblad

Fanget løpsk katt på Boknafjord-ferje

-

RENNESØY: Gjennom hele onsdag sprang en løs katt rundt på ferja MF «Raunefjord» som går mellom Mortavika og Arsvågen.

– Vi har prøvd å få tak i den flere ganger. Men vi kommer ikke til. Vi har ikke sjans, sa kaptein Tron Erling Vikøren til Haugesunds Avis onsdag ettermidda­g. Mannskapet på ferja måtte gi opp å fange katten som stadig fant nye kriker og kroker på nedre bildekk å gjemme seg i. Derfor valgte de onsdag formiddag å be Dyrebeskyt­telsen Haugaland om hjelp.

– Vi våger ikke jage den, vi har latt den få vaere i fred. Vi merker at den er skamredd, sa Vikøren.

Gikk i fella

Da ferja ved 21-tiden fortøyde for kvelden i Mortavika, kom Dyrebeskyt­telsen med ei kattefelle og egnet, myk kattemat med mye lukt.

– Vi håper katten våger seg fram for å forsyne seg nå som det blir stille og den får ro. Den er sikkert sulten. Forhåpentl­ig er den ved fella i morgen tidlig, slik at vi kan få satt den i land, sa Vikøren til Aftenblade­t klokken 21 onsdag kveld.

Og etter at ferja hadde ligget til kai en god time og det var blitt stille om bord i fartøyet, våget katten seg frem for å snuse på godsakene i fella.

Sneik seg om bord

– Jeg og en kollega var og sjekket fellen i 22.30-tiden, da var den gått i fella. Den har fått masse mat og drikke her hos oss og blir hentet i løpet av formiddage­n, sa Vikøren i går morges.

Det er uvisst hvordan blindpassa­sjeren har kommet seg om bord i ferja. – Mest sannsynlig har den kommet på i Mortavika, men den kan også ha blitt med en bil om bord i Arsvågen, sier Vikøren.

 ?? PRIVAT ?? Kaptein Tron Erling Vikøren sammen med blindpassa­sjeren som onsdag forvillet seg om bord på ferja MF «Raunefjord».
PRIVAT Kaptein Tron Erling Vikøren sammen med blindpassa­sjeren som onsdag forvillet seg om bord på ferja MF «Raunefjord».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway