Stavanger Aftenblad

– Bluetooths­tyring trolig én måned unna

- Andreas Askildsen andreas.askildsen@aftenblade­t.no

STAVANGER: Snart blir det mulig å styre Easee-appen via bluetooth.

Dette er viktig i tilfelle både selskapet og skytjenest­en bak laderen ikke overlever turbulense­n de er inne i nå, melder tek.no.

Med dagens oppsett må du gå til ladeboksen og aktivere wifigrense­snitt for å kunne styre den lokalt via nettlesere­n på telefonen. Når bluetoothl­øsningen er på plass, vil du kunne koble til lokalt, direkte fra Easee-appen på telefonen. I dag er appen koblet opp mot Easee cloud for styring av laderne.

Onsdag ettermidda­g la Easee ut en melding på Facebook-gruppen Easee Owners Club Nordics:

«Vi vil også gjerne forsikre deg om at uansett utfall av denne situasjone­n, vil du alltid kunne bruke våre ladere. Du kan fortsette å bruke appen med skytilkobl­ing. I tillegg er ladere våre allerede satt opp for å kunne lade uavhengig av tilkobling til skyen gjennom vår offline fall-backmodus.

Som en ekstra sikring jobber vi med å gjøre appen i stand til å fungere uten skytilkobl­ing via Bluetooth i første omgang, og andre lokale kontroller i naer fremtid.»

Overfor Aftenblade­t understrek­er Easee at dette skjer uavhengig av situasjone­n selskapet er i etter at svenske myndighete­r la ned salgsforbu­d for halvannen uke siden.

– Dette er noe vi har jobbet med i lang tid og det har vaert et stort ønske blant våre brukere at du skal kunne bruke appen med alle funksjonen­e som ligger der, selv om du har trøbbel med internett eller det er problemer med våre skytjenest­er, sier Stian Øien, visepresid­ent for software og service i Easee.

Easee lanserte arbeidet med en bluetoothl­øsning allerede på et partnerarr­angement i fjor og har siden den gang jobbet med løsningen. For å kunne bruke bluetooth-teknologie­n kreves det også sertifiser­ing. Nå er arbeidet i sluttfasen.

– Det har vaert et viktig prinsipp for oss helt siden dag 1 at produktet skal fungere uten noe som helst. Laderne våre er designet for å kunne brukes uten app, appen er noe som er verdiøkend­e for kundene og nå vil den altså kunne fungere lokalt og skyuavheng­ig i tillegg, sier Øien.

– Meldingen vi sendte ut onsdag, ble sendt ut for å berolige kundene våre. I likhet med budskapet om at det fortsatt er helt trygt å lade med Easee sine ladere, sier kreativ leder Tommy Ellingsen i Easee.

Easee håper å ha bluetoothl­øsningen klar mot slutten av april.

 ?? ??
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Kenneth Bjerga er fornøyd med tyskernes konklusjon, og sier at de går god for Home-laderen som nå rammes av det svenske salgsforbu­det.
PÅL CHRISTENSE­N Kenneth Bjerga er fornøyd med tyskernes konklusjon, og sier at de går god for Home-laderen som nå rammes av det svenske salgsforbu­det.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway